Bakan Kacır’dan gençlere vergisiz telefon açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerin beklediği vergisiz telefon vaadine ilişkin yaptığı açıklamada “Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak” dedi.

GÜNDEM 06.09.2023, 13:41 Şeyda Gül
Bakan Kacır’dan gençlere vergisiz telefon açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerin beklediği vergisiz telefon vaadine ilişkin yaptığı açıklamada “Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak” dedi.

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önemli değerlendirmelerde bulundu. TEKNOFEST Ankara'nın en büyük etkinliğini gerçekleştirmiş olduklarını kaydeden Bakan Kacır, 940 binden fazla katılım olduğunu ve  bir milyona yakın pazar günü yoğun yağış olduğu için daha üst bir rakama ulaşılmamış olduğunu anlattı. Bakan Kacır, “Ama Ankara'nın Ankara tarihinin en büyük etkinliği oldu” dedi.

İzmir’de yeni bir rekora imza atarız

“Şimdi 27 Eylül'de de İzmir'de bu yılın son TEKNOFEST'i” diyen Bakan Kacır, 2023’te üç büyük şehrimizde yapacağız dediklerini hatırlattı. Tabii çok mutlu olduklarını ifade eden Bakan Kacır, hem gençlerin hem tüm yaş gruplarından toplumun bu işe bu kadar sahip çıkması milli teknolojinin sahibi olarak kendisini hissetmesi ve bu duygularla oraya gelmesinin çok mutlu ettiğini dile getirdi.

İzmir'de de yeni bir rekora imza atarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl olduğu gibi bu yılda kendileri ile beraber olması şampiyonlara ödülünü vermesi Türk Devleti'nin bu meseleye ne kadar önem verdiğini gösterdiğini belirten Bakan Kacır, “Bugün Kabine toplantısında da şöyle bir baktım. Zannediyorum on dört bakanımız TEKNOFEST'e katılmıştı. Yani bakanların da herhalde en fazla ilgi gösterdiği katıldığı organizasyon olmuş oldu. Cumhurbaşkanımız da aynı şekilde” ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır, “Bakalım inşallah İzmir'de de yeni bir rekora imza atarız” temennisinde bulundu.

Normalde 5 yıllık bir dönemimiz var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, üniversite öğrencilerine verilecek internet ve cep telefonu desteğine ilişkin de bilgi veren Bakan Kacır, “Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak” dedi.

Erteleme gayesinde değiliz

Türkiye, genç bir ülke, yaş ortalamasının 33 olduğuna dikkat çeken Bakan Kacır, örgün eğitimde, üniversitelerde milyonlarca öğrenci olduğunu söyledi. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler olduğunu kaydeden Bakan Kacır, bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayeleri olduğunun altını çizdi. “Yani henüz seçimin üzerinden bir kaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizlere talimat veriyor” diyen Bakan Kacır, normalde 5 yıllık bir dönemleri olduğunu ancak erteleme gayesinde olmadıklarını ifade etti. Bakan Kacır, “Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Rusya’yla ilişkiler artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya temasları kapsamında bu ülkeyle sanayi ve teknoloji alanında bir işbirliği olup olmayacağına yönelik soruyu da yanıtlayan Bakan Kacır, Rus iş insanlarının Türkiye'de önemli yatırımları olduğunu söyledi. Sanayi sektöründe de önemli yatırımları olduğunun bilgisini veren Bakan Kacır, o yatırımların devam edeceğini söyledi. “Biz de pek çok ülkede olduğu gibi onları teşvik etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” diyen Bakan Kacır, Rusya'dan Türkiye'ye çok yoğun yatırım ilgisi olduğunun altını çizdi. Bazı alanlarda Rusya ile daha stratejik işbirlikleri de mümkün olduğunu aktaran Bakan Kacır, “Karşılıklı kabiliyetlerimizin güçlü olduğu alanlarda işbirliğini de arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)