Bakan Ersoy: Sanatın gücünün provokasyon aracı olarak kullanılmasına karşıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yaşanan FETÖ skandalına ilişkin "Sanatın gücünü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına da sanatın bir provokasyon aracı olarak kullanılmasına da karşıyız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 29.09.2023, 11:12 30.09.2023, 10:16
Bakan Ersoy: Sanatın gücünün provokasyon aracı olarak kullanılmasına karşıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yaşanan FETÖ propagandası skandalıyla ilgili açıklama yaptı. Ersoy, konuyla ilgili Bakanlığın tavrının en başından beri çok net olduğunu kaydetti.

Bakanlık olarak kültür ve sanat alanındaki her türlü faaliyetin her daim destekçisi olduklarını belirten Bakan Ersoy, "Fakat 'sanatın gücü' kullanılarak 'terör örgütü propagandası' yapılmasına ve sanatın bir provokasyon unsuru olarak kullanılmasına karşıyız. Konuyla ilgili detaylı açıklama bakanlığımız tarafından kamuoyuna yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakanlık, Festivalden çekildiğini açıklamıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiğini açıklamıştı.

Konuyla ilgili Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin sanat ve kültürel değerlerinin korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesi vizyonu ile çalışan Bakanlığın bu vizyon kapsamında yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen yüzlerce kültür sanat etkinliğine destek verdiği kaydedilmişti.

‘‘Bakanlığımız, provokasyon çabasının parçası olmayacaktır’’

Türk sineması alanındaki en önemli etkinlik festivallerinden biri olan ve bu yıl 60’ıncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümünde "Kanun Hükmü" isimli belgeselin yer aldığı hatırlatarak, şu ifadelere yer verilmişti:

"Bu denli önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak gerçekleştirilen mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına aracı olunması oldukça üzücüdür. Bakanlığımız, aziz vatandaşlarımızın 15 Temmuz'da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın bir provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının parçası olmayacaktır. Bu nedenle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden an itibariyle çekilmiş bulunuyoruz."

Yorumlar (0)