Bahçeli'den Ayasofya açıklaması: İrade milletin, karar hukukundur

Ayasofya’nın ibadete açıklamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli,  Ayasofya kararlarından dolayı başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere  Sürekli Vakıflar, Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği’ne ve Danıştay 10.Dairesine teşekkür etti.

GÜNDEM 10.07.2020, 20:07 Hanife
Bahçeli'den Ayasofya açıklaması: İrade milletin, karar hukukundur

Ayasofya’nın cami olması kararının ardından siyasi liderlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor…

Ayasofya’ya ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli,  Danıştay 10.Dairesi’nin muazzam bir karara imza attığını söyledi.

Alınan bu kararla Ayasofya’nın ibadete açılmasının önünde hiçbir mani hal ve engel kalmadığını belirten Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin alınan karardan ziyadesiyle memnun olduklarını dile getirdi.

Bahçeli: Tarihi bir gün

Açıklamasında, Müslüman Türk milletinin haklı ve meşru beklentisinin  karşılık bulduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, kararın açıklandığı 10 Temmuz’u tarihi bir gün olarak değerlendirdi.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdü;

“İnanç haklarımızı, egemenlik kazanımlarımızı tahrip ve taciz etmek maksadıyla kuyruğa giren ülkeler, odaklar ve husumetle beslenen çevreler kaybetmiştir.”

Bahçeli, ‘İrade milletin, karar hukukundur’ diyerek Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması sürecinde gösterdikleri  çabalardan dolayı başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olmak üzere Sürekli Vakıflar, Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği’ne ve Danıştay 10.Dairesi’ne teşekkür etti.

Yorumlar (0)