Bahçeli'den Abdullah Gül'e çağrı: "Ya HDP'ye ya da CHP'ye katıl..."

Twitter hesabından gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, HDP ve miilletvekillerine yönelik girişimleri doğru bulmayan Abdullah Gül’e, HDP ya da CHP’ye katılma çağrısı yaptı.

GÜNDEM 20.03.2021, 17:23 21.03.2021, 13:34
Bahçeli'den Abdullah Gül'e çağrı: "Ya HDP'ye ya da CHP'ye katıl..."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Nevruz Bayramı mesajı

Nevruz’un milli birliğin ve varlığın dayanağı, kaynağı olduğuna dikkat çeken Bahçeli, Türk milletinin Nevruz’la beraber umut dolu günlere inandığını aktardı. Ayrıca Nevruz’un, baharın müjdecisi olmasının yanı sıra kardeşliğin ve barışın da müellifi olduğuna dikkat çekti. 

“Cenab-ı Allah, Türk milletini varlığını korusun” dileklerinde bulunan Bahçeli, Nevruz Bayramı’nı millete ve devlete meydan okumak için fırsat olarak gören bölücü örgütlere karşı beraber ve bir olduklarını, taciz ve tahriklere prim verilmeyeceğine vurgu yaptı. 

“Çok üzüldüysen CHP’ye ya da HDP’ye katıl”

Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Bahçeli, Türk milletinin Nevruz Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı. Ardından gündemdeki HDP’nin kapatılması, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve siyasetin bu gelişmelere tepkisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

HDP’ye kapatılma davasının açılması ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi kararını doğru bulmadığını açıklayan Abdullah Gül’e, CHP ya da HDP’ye katılma çağrısı yaptı.

Bu gelişmelerle adaletin yerini bulduğunu belirten Bahçeli, “HDP’nin kapatılması davasından rahatsızlık duyan 11. Cumhurbaşkanı, çok üzüldüyse HDP ya da CHP’ye katılması isabetli bir davranış olacaktır.” sözlerini kullandı.

“Gergerlioğlu, millî iradeye kafa tutmuştur”

Milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, meclisten ayrılmayı reddetmesini de değerlendiren Bahçeli, hukuk ve adaletin harfi harfine uygulandığını belirtti. Gergerlioğlu’nun ilk günden beri direnişe geçip TBMM’yi terk etmeyerek millî iradeye kafa tuttuğunu aktardı. Bu durumun sineye çekilecek bir olay olmadığını belirten Bahçeli, bölücü milletvekilinin vekilliği düşürüldüyse Meclis’te bulunmasının, faaliyete katılmasının söz konusu olamayacağını ifade etti.

TBMM’ye yer yatağının sermesi ve burada sabahlamasına göz yumulmasının yasa dışı ve gayri meşru olacağını aktaran Bahçeli, her önüne gelenin TBMM’ye yatak serip protesto gösterisi düzenlemesinin millete bunun açıklanamayacağını ifade etti. 

“TBMM bölücülerin yatakhanesi değildir”

Gergerlioğlu ile ilgili yorumlarına devam eden Bahçeli, meclisin bir eylem sahası ya da bölücülerin yatakhanesi veya kanun kaçaklarının sığınma yeri olmadığını belirtirken, bu duruma sabır gösterilemeyeceğini aktardı. Ayrıca meclise yer yatağı serilmesinin demokrasiye sürülmüş kara bir leke olduğuna dikkat çekerek TBMM başkanını göreve davet etti.

“Yer yatağı derhal kaldırılmalı”

Meclis Başkanına çağrıda bulunan Bahçeli, yer yatağının hemen kaldırılması ve milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu’nun meclisten çıkarılması gerektiğini söyledi. Bu konuda taviz vermenin, teslimiyetten farkı olmayacağını belirten Bahçeli, Meclis Başkanının bu konuda bir yetkisi yoksa bir kanun teklifinin Genel Kurul’a getirilmesi gerektiğini vurguladı. Genel Kurul’dan geçecek bir kanun teklifiyle Gergerlioğlu’nun, yer yatağı ile beraber meclisten çıkarılmasının acil olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)