Askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yerinizi nasıl öğreneceksiniz?

MSB; Ocak, Şubat ve Mart aylarında askerliğe başlayacak yedek subay, astsubay ve erlerle bedelli askerlik yapacakların sınıflandırma sonuçlarını açıkladı.

GÜNDEM 24.01.2020, 10:53 24.01.2020, 10:55
Askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yerinizi nasıl öğreneceksiniz?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ocak, Şubat ve Mart aylarında askerliğe başlayacak yedek subay, astsubay ve erlerle bedelli askerlik yapacakların sınıflandırma sonuçlarını e-Devlet sistemi üzerinden açıkladı. E-Devlet üzerinden bakamayacak olanlar ise bulundukları yerdeki askerlik şubelerinden sonuçları öğrenebilecekler.

Nerede askerlik yapacağınızı nasıl öğreneceksiniz?

Celp dönemlerini öğrenmek isteyen askerlik adayları, e-Devlet sistemine giriş için PTT şubelerinden şifre alabilecek. T.C. kimlik numaraları ve PTT'den aldıkları şifre ile e-Devlet sistemine giren vatandaşlar, ekranın sol üst köşesindeki e-hizmetler bölümüne tıkladıktan sonra sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna sorgulamak istedikleri hizmeti yazacakları.

Kısa dönem askerlik yapacak adaylar kutucuğa "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" yazacak, uzun dönem askerler ise "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" yazacak. Karşılarına çıkan linke tıklayan vatandaşlar "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu" ya da "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" butonuna tıklayarak hangi birlikte askerlik yapacaklarını rahatlıkla öğrenebilecek.

Nerede askerlik yapacağını öğrenen vatandaşlar daha sonra sırasıyla Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgilerini de öğrenebilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine ne zaman teslim olacağı ve yol izinleri bilgileri bulunuyor. Belgeler, kısa zamanda e-Devlet sistemi üzerinden alınabilecek duruma gelecek.

Yorumlar (0)