Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bir ilk: Davada müşteki olacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle’de 9 Nisan'da sokak köpeklerinin zehirlenerek katledilmesi hakkında açılan davaya müşteki sıfatıyla katılacak.

GÜNDEM 18.05.2019, 17:17 18.05.2019, 17:30
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bir ilk: Davada müşteki olacak!

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir uygulamayla Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle ilçesinin Batıkent semtinde zehirlenerek katledilen 16 köpek için açılan davaya müşteki sıfatı ile davet edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, köpek katliamı için açılan davaya Büyükşehir Belediyesinin de müdahil olması talimatını vermişti. O davanın ilk duruşması 24 Eylül’de gerçekleşecek.

Davayı müşteki sıfatıyla takip edecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 9 Nisan 2019’da Batıkent semtinde 16 sokak köpeğinin zehirlenerek katledilmesi ve yaralanmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davaya tarihinde ilk kez müdahil oldu.

İlk duruşma, 24 Eylül saat 09.20’de Ankara Adliyesi’nde gerçekleşecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, duruşmaya Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müşteki sıfatı ile davet edildi.

Türkiye’de ilk kez bir Büyükşehir Belediyesi, hayvan şiddeti hakkında açılan bir davanın takipçisi olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

Ne olmuştu?

Olay, 9 Nisan’da Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin Batıkent semtinde meydana geldi. Hayvanseverlerin boş arazide ve parklarda yaptırdıkları kulübelerde besledikleri sokak köpekleri, mahalle sakinleri tarafından akşam saatlerinde can çekişirken bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, yapılan ihbar üzerine olay yerine geldi. Yapılan ilk tespite göre, köpeklerin zehirlendiği anlaşıldı. Zehirlenen köpeklerden 16’sı öldü.

Plakasının sahte olduğu ortaya çıkan beyaz renkli otomobildeki Musa D., Aydın G. Ve Levent Ö. yakalandı. Levent Ö.’nün sebze halinde balıkçılık yaptığı ve köpeklerden rahatsız olduğu, bu yüzden oto yıkamacılığı işiyle uğraşan Musa D. Ve Aydın G.’ye para vererek zehirlemelerini istediği öğrenildi. Şüpheliler, gözaltına alındı ve sağlık kontrolünden sonra polis merkezine götürüldü.

Katliam, güvenlik kamerası görüntüleriyle de kanıtlandı. Şüphelilerin köpekleri zehirlemek için ellerindeki poşette zehirli tavukları taşıdıkları ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, soruşturma devam ederken konu ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı:

Emniyetteki işlemlerden sonra şüpheliler, adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli de ‘sahipli mala zarar vermek’ suçlamasıyla 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Mahkeme, şüphelilerin tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Şüphelilerin serbest bırakılmasına soruşturmanın savcısı Aişe Kalem tarafından itiraz edildi. 4. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı değerlendirerek savcının itirazının reddine karar verdi. Böylece, şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin serbest bırakılması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şüpheliler hakkında açılacak ceza davasına katılma dilekçesi verdiklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

İşte Mansur Yavaş’ın o paylaşımı:

Yorumlar (0)