Amasya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 19 yaralı

Amasya'da, tarım çalışanlarını taşıyan minibüsün devrilmesi neticesinde 19 kişi yaralandı.

GÜNDEM 23.03.2022, 13:15 24.03.2022, 17:09
Amasya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 19 yaralı

Kadriye Aydoğdu yönetimindeki tarım işçilerini taşıyan minibüs, Yıldızköy civarında şarampole yuvarlandı.

19 kişi yaralandı

Çevredekilerin ihbarı sonrasında çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi kaza yerine sevk edildi. Kaza sonucunda yaralanan 19 kişi, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulanslarla kaldırıldı. Yaralanan kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Hastanede tedavi altında olan yaralıları ziyaret eden Vali Mustafa Masatlı, yaralıların sağlık durumları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Masatlı, işçileri taşıyan aracın Amasya-Göynücek yolunda sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi neticesinde takla attığını gazetecilere söyledi.

“Ağır yaralımız yok”

Yaralılardan 18'inin kadın birinin erkek olduğunu söyleyen Masatlı, "Olay yaşanır yaşanmaz 112, itfaiye, jandarma ve AFAD olay yerine gelmiş, yaralılarımızı hastaneye götürdüler. Arkadaşlarımız gereken tüm müdahaleyi yaptı. Ağır yaralımız bulunmuyor, en kısa süre içinde tedavileri tamamlanıp taburcu edilecekler." sözlerini kullandı.

Sabah saatleri sıralarında yolda yağış bulunduğunu ifade eden sürücü Kadriye Aydoğdu, "Aracın arkası bir anda savruldu, sonra toparlayamadım. Başka bir araç karşımıza çıkmadı. Kavşağa girer girmez sağıma soluma baktım, vitesimi düşürdüm fakat aracın arkası savruldu." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)