Akşener: Ev sahibi ve misafir tokalaşması

Akşener ve Erdoğan'ın Zafer Bayramı resepsiyonundaki tokalaşması beraberinde pek çok yorumu getirmişti. Akşener bu sorulara cevap verdi:

GÜNDEM 04.10.2019, 14:46 04.10.2019, 15:14
Akşener: Ev sahibi ve misafir tokalaşması

İYİ Parti lideri Meral Akşener Zafer Bayramı için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaşmasıyla ilgili olarak "Burada özünde ev sahibi misafir tokalaşması var." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu fotoğraf “Sadece tokalaşma mı?” yoksa başka bir siyasi ittifak arayışı var mı sorularını gündeme taşımıştı.

Fox TV'de verdiği röportajda Akşener bunun bir nezaket gereği olduğunu 2023’te Erdoğan iktidarının sıkıntıya girdiğinin anlaşıldığı ölçüde buradan senaryolar çıkartıldığını ifade etti. Bunun temelde bir ev sahibi misafir karşılaşması olduğunu vurgulayan Akşener, nezaket ve zerafetin unutulduğu yorumunu yaptı.

Millet İttifakı'nın çatırdamaya başladığına yönelik savları da yorumlayan Akşener bu tip iddiaların Cumhur İttifakına yakın cenahlardaki gazetecilerden geldiğini bu soruların onların fantezisi olduğunu sözlerine ekledi. Hepsinin yanında “40+1” çıkışı da düşünülünce arkasında  bir hazımsızlık ve panik gördüğünü de işaret etti.

50+1’den 40+1’e düşme konusunun partisinin ajandasında olmadığını ifade eden Akaşener bu tarz çıkışların daha önceleri MHP’den  ve onun sözcülerinden kamuoyuna yansıdığını ve bir mesaj sapmasının tespitini yapmanın gerekliliğini belirtiyor.

Akşener 2023’te Erdoğan’ın seçilemeyeceği iddiasını yenilerken parlamenter sisteme dönüşle ilgili bir süreçte aktif katılım sağlayacaklarının altını çizdi.

Yorumlar (0)