Akar ve Soylu, Meclis'i bilgilendirdi!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK bölücü terör örgütünün Gara'da gerçekleştirdiği 13 Türk'ü katliamı ve Pençe Kartal-2 Harekâtı'nın ayrıntıları konusunda Meclis'i bilgilendirdi.

GÜNDEM 16.02.2021, 16:12 17.02.2021, 10:34
Akar ve Soylu, Meclis'i bilgilendirdi!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, PKK hain terör örgütünün Gara'da gerçekleştirdiği katliam ve Pençe Kartal-2 Harekâtı hakkında bilgilendirmede bulundu.

TBMM Genel Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Hulusi Akar ve Süleyman Soylu, PKK terör örgütünün alıkoyduğu 13 Türk'ü yakın mesafeden infaz etmesi ve Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekâtı'na dair konuşuyor. İlk olarak kürsüye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar geldi ve Genel Kuruldaki sunumunu gerçekleştirmeye başladı.

13 Türk'ün katliamı ile ilgili siyasi partilerin gruplarının temsilcileri de kürsüye gelerek konuşma yapacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özel toplantıyı takip etmek için TBMM Genel Kurul salonuna giriş yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise TBMM Genel Kurulu salonuna, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile geldi ve toplantının açılışı sonrası salondan ayrıldı.

Hulusi Akar

Irak’ın kuzeyinde, varlığını devam ettirmeye çalışan bölücü terör örgütü PKK’ya karşı harekât ve operasyonlarımız yükselen bir tempo ve şiddette kesintisiz sürdüğünü belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekâtı'nın kara desteği olmaksızın 35 kilometre derinlikte gerçekleştirildiğini, önemli ve kritik operasyonun, nitelik bakımından diğerlerinden farklılık gösterdiğini bildirdi.

Operasyonun karadan herhangi bir irtibat ve destek olmaksızın icra edildiğini, operasyon için ciddi gizlilik önlemleri altında büyük hazırlık süreci yaşandığını söyleyen Millî Savunma Bakanı Akar, müttefik ve dost ülkelerle koordine hâlinde düzenlenen harekât evvelinde hedeflerin itinayla belirlendiğini, harekâtın planlanması ve icra edilmesinde sivil halkın can ve mal emniyetiyle, çevrenin korunması hususlarına azami özen ve dikkat gösterildiğini ifade etti.

Operasyonun kahraman Türk askeri tarafından gerekli emniyet önlemleri alınarak çok ağır şartlar altında, çoğu ülkenin gerçekleştiremeyeceği biçimde icra edildiğini kaydeden Hulusi Akar, harekât süresince 4’ü bölücü terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi olmak üzere 51 teröristin etkisiz duruma getirildiğini, 2 teröristin ise canlı olarak ele geçirildiğini kaydetti.

Süleyman Soylu

PKK tarafından infaz edilen 13 Türk'ün ailesine sadece vatandaş muamelesi yapmadıklarını, her üç ayda bir görüştüklerini ve adeta ailelerin evlatları olduklarını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ailelerle başkalarının da görüştüklerini ve nasıl istismar etmeye çalıştıklarını gördüklerini, nasıl PKK'ya alan açmak için çalıştıklarını bildiklerini söyledi.

Bölücü terör örgütü PKK'dan vicdan ve merhamet bekleyenin vicdansız olduğunu, PKK'dan ahlak bekleyenin ahmak olduğunu, PKK'dan hukuk bekleyenin hain oğylu hain olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin Gara'ya, Hakurk'a ve Haftanin'e niçin girdiğini sordu ve 2019 senesinde PKK saldırılarının %70'inin bu üç bölgeden geldiğini vurguladı.

1984 yılından bu tarafa PKK bölücü terör örgütünün 6021 sivili katlettiğini açıklayan Süleyman Soylu, "O, İnsan Hakları Derneği (İHD) denilen canı çıkasıcası dernek var ya, 6021 sivil katliamdan bir tanesi için tek laf söyledi mi?" diye sordu.

PKK'nın ailelere karşı ve şehitlere karşı zafer kazanamayacağını, ailelerin ve şehitlerin PKK'yı yeneceğini ifade eden İçişleri Bakanı Soylu, 13 Türk'ün 10 Şubat'ta katledildiğini belirterek, operasyon sırasında ülke kodu Belçika olan bir telefondan ailelerin arandığını ve "TSK Gara'yı bombalıyor. Çıkıp 'TSK Gara'yı bombalamasın' deyin" dediklerini, aileleri nasıl 5 yıl istismar ettilerse, evlatlarını katlettikten sonra bile istismar etmeye çalıştıklarını söyledi.

İnfaz edilen 13 Türk vatandaşı kaçırıldığında HDP'li Pervin Buldan'ın kendilerine "Biraz misafir edecekler daha sonra bırakacaklar" dediğini de açıklayan Süleyman Soylu, içlerinin kan ağladığını belirterek, "Allah şahit! O Murat Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek rahat etmeyiz" dedi.

Yorumlar (0)