Ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu, yaşama veda etti!

Türk insanının davranışlarını ve duygularını inceleyen ünlü psikoloji adamı Doğan Cüceloğlu, evinde ölü bulundu. 83 yaşındaki usta psikoloğun, eşinin evde kendisinin cansız bedenini bulmasıyla birlikte hayatını kaybettiği belirtildi.

GÜNDEM 16.02.2021, 16:57 17.02.2021, 12:00
Ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu, yaşama veda etti!

1938 doğumlu, birçok kişisel gelişim kitabına imza atan ve Türk insanının davranışlarını, duyguların ve düşüncelerini inceleyen ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu, 83 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü psikolog edinilen bilgilere, göre İstanbul Beşiktaş’ta bulunan evinde vefat etti.

Cüceloğlu’nun eşi, evde cansız bedenle karşılaştı

Ünlü psikoloğun eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu, alışverişten döndükten sonra geldiği evlerinde, eşi Doğan Cüceoğlu’nun cansız bedeniyle karşılaştı.

İlk incelemelerde Cüceloğlu’nun evde dengesini kaybederek düştüğü ve o sırada hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, evin içerisinde incelemelerde bulundu. Üç çocuk babası olan usta psikoloji adamı, 2019 yılında da kalp spazmı geçirmişti.

Amerika’da doktora yaptı

Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaya gelen ünlü psikolog, 11 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak 1938 yılında dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezunu olan Cüceloğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorası yaptı.
Fulbright bursuyla beraber Kaliforniya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev alan Cüceloğlu, ayrıca Hacettepe Üniversitesi iӀe Boğaziçi Üniversitesi'nde çalışmıştır. Genel olarak yazdığı kitaplarda Türk insanının davranışlarını, duyguların ve düşüncelerini inceleyen ünlü psikolog, bolca konferans ve atölye çalışması gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)