Akar: Hakkımızı korumaya devam edeceğiz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Akar, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin, "Biz sadece uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızı, hukukumuzu koruyoruz, kollamaya da devam edeceğiz." dedi.

GÜNDEM 14.12.2019, 13:00 14.12.2019, 14:00
Akar: Hakkımızı korumaya devam edeceğiz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 19. Doha Forumu'na katıldı.

Açılış oturumuna birçok yabancı devlet yetkilisinin yanında Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani de katıldı. Oturumun ardından Bakan Akar, çeşitli görüşmeler yaptı. 

Akar, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştü. Görüşmeye Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler de katıldı.

Mutabakat muhtırası görüşüldü

Türkiye ile Libya arasında imzalanan ve dengeleri değiştiren Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın yanında askerî ve güvenlik alanlarındaki iş birliği konuları kritik görüşmede ele alındı.

Akar, hukuk çerçevesinde yapılması gerekenlerin yapıldığını belirterek, "Yapmaya devam ediyoruz. Biz sadece uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızı, hukukumuzu koruyoruz, kollamaya da devam edeceğiz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)