Akar: Biz asker askere savaşırız, onlar gibi değiliz!

Bakü'ye giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yalnızca teröristlerle ya da asker askere mücadele ettiğini, Hocalı'da katliam yapan Ermeniler gibi olunmadığını ifade etti. 

GÜNDEM 31.12.2020, 09:54
Akar: Biz asker askere savaşırız, onlar gibi değiliz!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye komutanlarla birlikte giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı mevkidaşı Zakir Hasanov tarafından karşılandı. Azerbaycan EDOK Komutanlığına giden Bakan Akar ile komutanlar, askerî törene katılım gösterdi. Söz konusu törende Türk-Rus Ortak Merkezi'nde görevli olacak Mehmetçik'in de bulunduğu görüldü. Akar, Ermenistan karşısında tarihî bir zafer elde eden Azerbaycan askerlerine tebriklerini sundu. 

"Kardeşliğimiz sarsılamaz"

44 gün boyunca devam eden operasyon süresinde ordusuna destek veren Azerbaycan halkına selam veren Akar, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliğin sonsuz olduğunu ve hiçbir şekilde sarsılamayacağını ifade etti. Akar, bu konuda hiç kimsenin yanlış hesaplara girmemesi gerektiğini belirtti. 

"Sivillere zarar gelmemesi için çaba harcadık"

Akar, Türk-Rus Ortak Merkezi'nden Azerbaycan ile Ermenistan arasında sağlanan ateşkesin takip edileceğini belirterek, Türk askerlerinin görevini yerine getirmek üzere hazır olduklarını ifade etti. Mayınların ve EYP'lerin tespit edilerek etkisizleştirilmesi ve sivillere zarar vermemesi amacıyla çaba harcandığını ve harcanmaya devam edileceğini aktaran Akar, Türk milletinin adaletli olduğunu, sivillere ve çevreye karşı hassasiyet gösterdiğini kaydetti. 

"Ermeniler gibi değiliz"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yalnızca teröristlerle ya da asker askere mücadele ettiğine dikkat çeken Akar, Azerbaycan'da bulunan yerleşim yerlerine roketli saldırı düzenleyen veya Hocalı'da katliam gerçekleştiren Ermeniler gibi olunmadığını ifade etti.

"Azerbaycanlıların hakları savunulacak"

Akar, Dağlık Karabağ'ı istikrarlı ve güvenli bir duruma getirmek ve sivillerin barış ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlamak için gayret edildiğini belirterek, Türk-Rus Ortak Merkezi'nin faaliyet göstermesinin ardından Azerbaycanlıların haklarını daima savunma görevinin ifa edileceğini kaydetti.


 

Yorumlar (0)