Mehmet Akif Ersoy’u anlatan ‘Akif’ filminin çekimleri sona erdi!

İstiklal Marşı’nın yazarı ve şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler anlatan ‘Akif’ filminin çekimleri sona erdi. Son sahnesi de çekilen filmin, 12 Mart’ 2021’de vizyona girmesi planlanıyor.

KÜLTÜR-SANAT 31.12.2020, 09:58 31.12.2020, 17:07
Mehmet Akif Ersoy’u anlatan ‘Akif’ filminin çekimleri sona erdi!

Mehmet Akif Ersoy’un hayatını; İstanbul işgalinden, İstiklal Marşı’nın kabul edildiği güne kadar olan hayatını konu alan ‘Akif’ filminin çekimleri bitti. Yönetmenliğini Sadullah Şentürk’ün üstlendiği filmin İstanbul’da son sahnesinin çekimleri de tamamlanırken, filmin basın toplantısında filme dair merak edilenler anlatıldı.

İstiklal Marşı’nın yazılış serüvenini de anlatacak olan film, hem İstanbul hem de Ankara’da çekildi. Baran Mayda ve Harun Türk'ün yapımcılıklarını üstlendiği ‘Akif’ filmi ekibi, İstanbul'da çekimleri yapılan Sait Halim Paşa Yalısı'nda filme dair merak edilenleri anlattı. Mehmet Akif Ersoy’a hayat veren oyuncu ve türkücü Yavuz Bingöl, bu güne kadar kariyerindeki en önemli rollerden birini canlandırdığını belirtti. İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı'na gittiğini belirten Bingöl, Ersoy’un torunu Selma hanımla görüştüğünü ve ‘Safahat’ eserini de iki kez okuduğunu belirtti. Ayrıca sosyal medyada kendisine yapılan eleştirilerle ilgili Bingöl, haksızlığa karşı üzüldüğünü de belirtti. 

Filmde Atatürk’ü, Fikret Kuşkan canlandırıyor

İstanbul’un işgal altındaki döneminde başlayan film, Mustafa Kemal’in Ankara merkezli bir direniş başlattığı zamana yolculuk yapıyor. Mustafa Kemal işgalci devletlerin propagandasını engellemek adına ve halkında kurtuluş mücadelesine katılması için Mehmet Akif’i çağırır. Akif, 13 yalındaki oğluyla yola çıkar ve başına birçok olay gelir. Bu yolda yaşadıklarından hayatına oldukça iz kalan Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı yazmaya başlar.

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 100. yıl dönümü gibi önemli bir tarih olan 12 Mart 2021’de vizyona girmesi planlanan ‘Akif’ filminde başlıca rolleri Yavuz Bingöl, Fikret Kuşkan, Murat Han ve Kıvanç Aktan canlandırıyor. Filmde ‘Mustafa Kemal Atatürk’ e ise, usta oyuncu Fikret Kuşkan hayat veriyor. 
 

Yorumlar (0)