AK Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsveç’teki provokasyonlara tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'te terörle mücadeleye ilişkin çifte standarttan uzak, bütün nefret suçlarına karşı tutarlı ve etkili bir politika izleyeceklerini ifade etti.

GÜNDEM 06.08.2023, 15:26
AK Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsveç’teki provokasyonlara tepki

AK Parti, terör örgütü PKK/YPG yandaşları tarafından İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan provokasyonlara tepki gösterdi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan parti sözcüsü Çelik, söz konusu provokasyonlara göz yuman İsveç makamlarını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

İsveç makamlarının vermiş olduğu taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gerçek bir hukuk devletinde terör ve terör eylemlerine destek veren faaliyetlere kesinlikle yer yoktur. Hukuk devleti olduğunu belirten bir devlet, teröre asla teslim olamaz. İsveç makamlarının İslam ve Türkiye düşmanı çevrelere ilişkin vurdumduymaz tavrı, aşırılıkçı çevrelere de cesaret vermektedir. İsveç'ten terörle mücadeleye ilişkin çifte standarttan uzak, bütün nefret suçlarına karşı tutarlı ve etkili bir politika bekliyoruz."

İsveç’teki PKK/YPG provokasyonları

11 Ocak tarihinde başkent Stockholm'deki belediye binası önünde gösteri yapan terör örgütü PKK/YPG destekçisi bir grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetmeye çalıştıkları bir kuklayı ayaklarından binanın önündeki direğe asmış ve bu görüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Terör örgütü PKK/YPG ile ilişkili sosyal medya hesapları üzzerinden paylaşılan videoda, Türkçe altyazı ile Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren tehditler savrulduğu tespit eidlmişti. Bunun üzerine İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Türkiye Dışişleri Bakanlığına çağrılmış ve açıkca kınanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "İsveç caddelerindeki PKK gösterilerini izliyoruz, kendilerini uyarıyoruz fakat ne yazık ki PKK/PYD'nin söz konusu gösterilerinin durdurulması söz konusu olmadı" şeklinde açıklama yapmıştı.

Yorumlar (0)