Afet bölgesinde bir ilk: Yüzde 90'ı tamamlandı

Elbistan'da yer alan 'konteyner çarşı'nın kurulumu yüzde 90 oranında tamamlandı.

GÜNDEM 26.02.2023, 18:16
Afet bölgesinde bir ilk: Yüzde 90'ı tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş'a bağlı Elbistan ilçesinde ticari hayatı normale çevirecek 'konteyner çarşı'nın kurulumunun yüzde 90 oranında tamamlandığını açıkladı.

Belediye tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, Büyükkılıç, 5 bin metrekare büyüklüğündeki alan üzerine 15 iş makinesi ve 150 personel ile 90 konteynerin bulunduğu çarşının kurulumu için olağanüstü bir çaba sarf edildiğini kaydetti.



"Üç gün içinde hazır olacak"

Konteynerlerin konumlandırıldığı noktalarda kilitli parke faaliyetlerinin de tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Büyükkılıç, son faaliyetlerin akabinde 72 saat gibi kısa bir süre içinde çarşının hizmete girmiş olacağını aktararak, şu sözleri sarf etti:

"Afet bölgesindeki hayatın normale dönmesi için gece gündüz demeden çabalıyoruz. Üç gün süresince, gündüz de olduğu gibi gece boyunca da personellerimiz konteyner çarşının bir an evvel tamamlanması için çalışıyorlar. Yüzde 90'ı biten çarşımızda bu gece de görev yapacak olan ekibimiz, yarın sabah saatleri itibarıyla 72 saat gibi rekor bir sürede çarşıyı hizmete hazır duruma getirecek." ifadelerine yer verdi.

"Ticari hayat normale dönecek"

Büyükkılıç, deprem bölgesinde bir ilk olarak öne çıkan konteyner çarşı sona erdiğinde ilçede ticari hayatın normal akışına döneceğine ve sosyal donatılarıyla da kritik bir eksikliğin ortadan kaldırılmış olacağına dikkat çekti. 

Yorumlar (0)