Açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinleri 2 ay uzatıldı 

Covid-19 salgını döneminde açık cezaevlerindeki mahkumlara verilen izinler, 2 ay daha uzatıldı. Karar, bugünden (30 Eylül) itibaren geçerli olacak. 

GÜNDEM 30.09.2021, 08:44
Açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinleri 2 ay uzatıldı 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Covid-19 pandemisi döneminde açık cezaevlerinde bulunan hükümlülere verilen “Koronavirüs izninin” 2 ay daha uzatıldığını aktardı. Açık ceza infaz kurumlarında bulunan ve “denetimli serbestlik” adı altında uygulanan izinler, salgın riskinin ortadan kalkmamış olması sebebiyle eyleme geçirilmişti. Önceki izinler 31 Eylül 2021 tarihinde son bulacaktı. Fakat bugünden (30 Eylül) itibaren geçerli olmak üzere izinler, 2 ay daha uzatıldı. 



30 Kasım 2021 tarihine kadar geçerli olacak 

Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın görüşmeleri sonrasında duyurulan habere göre Covid-19 riski ortadan kalkacağının öngörüldüğü kasım ayı sonuna kadar izinler kullanılmaya devam edilecek. Açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarından ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanacak kişilerin bu izinden yararlanabileceği ifade edildi. 

Yorumlar (0)