81 il valiliğine gönderildi: Taksiciler için yeni dönem başlıyor

İçişleri Bakanlığı'nca, son dönemlerde meydana gelen sorunlar sebebiyle taksi şoförlerinin riayet etmesi gereken 12 kuralın bulunduğu bir görsel düzenledi.

GÜNDEM 18.10.2021, 19:51 18.10.2021, 19:56
81 il valiliğine gönderildi: Taksiciler için yeni dönem başlıyor

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, bütün valiliklere iletilen görseller Türkçeye ek olarak yabancı lisanlarda da tasarlandı.

Söz konusu görseller, bekleme alanlarında, taksi duraklarında ve taksi araçlarında yolcuların net bir şekilde görebileceği uygun yerlerde konumlandırılacak, ilişkili kurumların resmi internet adresi ve sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşılacak.

Farkındalık amaçlanıyor

"Trafikteki yoğunluk, kısa-uzun mesafe ve iklim koşulları gözetmeksizin yolcunun seyahat isteğini karşılamalısınız", "Yabancı ve yerli yolculara aynı şekilde özenli bir hizmet sunmalısınız", "Yolcu ile gideceği güzergah veyahut adres haricinde diyaloğa girmemeye özen göstermelisiniz", "Yolcu gideceği güzergahı değiştirmediği müddetçe en kısa yolu tercihte bulunmalısınız." gibi ifadelerin bulunduğu görsellerle caydırıcılık, farkındalık ve denetimlerin etkinliğinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Tam tersi şekilde davranan şoförler ile ilgili ihbarların, Karayolları Trafik Kanunu ve Kabahatler Kanunu çerçevesinde yorumlanacağı, çalışma izin belgesinin bir süreliğine veyahut daimi bir şekilde iptal edilebileceği yönünde uyarılarda bulunuldu. 

Yorumlar (0)