7 günlük sokak kısıtlaması görünüyor

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun ana gündemi artan korona vakaları. Hafta sonlarında akşam 20.00'den sabah 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması haftanın 7 gününe de gelebilir. Hafta sonu kısıtlaması ise "tüm gün" şeklinde olabilir. Şehirler arası seyahatler için kısıtlama kararı alınabilir. Tüm bunların ihtimali de yüksek.

GÜNDEM 29.11.2020, 09:48 29.11.2020, 17:59
7 günlük sokak kısıtlaması görünüyor

Önceki gün Covid-19 vakalarındaki yükselişe dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların dikkatli davranmadığı, tedbirlere uymadığı ve bu şekilde giderse yeni tedbirler almaya mecbur kalacaklarını ve hatta alacaklarını belirtmişti.

Durağanlık bile olmazsa...

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, yeni haftanın ilk günlerinde vaka sayılarında gerileme ya da durağanlık olmazsa tedbirleri ciddi biçimde yoğunlaştıracak.

Hafta içine de yasak gelebilir

Sıklaştırılacak tedbirlerin en başında gelen kısıtlama ise sokağa çıkma yasağı. Şimdilik hafta sonları akşam 20.00'den sabah 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağının, hafta içini de kapsayacak biçimde genişletilmesi değerlendiriliyor.

Hafta sonları tüm gün olabilir

Diğer taraftan hafta sonlarının "tam gün" olacak şekilde sokağa çıkma yasağı da Bilim Kurulunun gündeminde.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşlara getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının süresinin daha da uzatılması, Bilim Kurulunun masasında duran tedbirler arasında.

Salgın kapsamında yüksek risk oluşturan 65 üstünün (10.00'dan 13'e kadar) ve 20 yaş altının (13.00'ten 16.00'ya kadar) her gün dışarı çıkabildikleri 3 saatlik dilimin daha da azaltılması ya da yalnızca hafta sonunda dışarı çıkabilecekleri ve hafta için "tüm gün" şeklinde sokağa çıkma yasağı uygulanabileceği değerlendiriliyor. Semt pazarlarına da HES kodu ile girilmesi kararının uygulanabilirliği üzerinde çalışılıyor.

Yorumlar (0)