23 Nisan’da evlat nöbetinde 600’üncü gün

Diyarbakır’da HDP il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlayan evlat nöbeti, 600’üncü gününde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da devam ediyor.

GÜNDEM 23.04.2021, 11:21 24.04.2021, 12:54
23 Nisan’da evlat nöbetinde 600’üncü gün

Daha çocuk yaşta terör örgütlerince kandırılarak ya da zorla dağa kaçırılan evlatları için nöbet başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 23 Nisan itibariyle 600’üncü gününe girdi

“23 Nisan’ı evlatsız geçiriyoruz”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı buruk geçiren aileler, çocuklarından alacakları güzel bir haberi umutla bekliyor.

6 sene önce terör örgütünce dağa kaçırılan ve bir daha da haber alınamayan kızı Songül için umutlu bekleyişini sürdüren anne Fatma Akkuş, "Ben ne zaman 23 Nisan gelse çok üzülüyorum. Kızım kaçırılmadan önce 23 Nisan’da evimizi süsler etkinlikler yapardık. Keşke şimdide burada olsaydı da aynı şeyleri yine beraber yapıp yaşasaydık. Bizim çocuklarımız dağda ölüme terk edildi. Evlatlarımızı bize geri getirsinler. Kızımı çok ama çok özledim” dedi.

"Ciğerimi kopardılar”

Oğlu Ramazan’a kavuşmak için Diyarbakır’daki eylemi sabırla sürdüreceğini dile getiren anne Mevlüde Üçdağ, “Benim oğlumda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çok sever ve şiirler okurdu. Evde yaptığımız şeyleri okula götürürdü. Onlar benim ciğerimi koparıp şimdi dağa mahkûm ettiler. Oğlumu çok özledim. Hasret kaldım sesine, yüzüne ve anne diyişine” diye konuştu.

"23 Nisan’da okuluna bayraksız gitmezdi"

8 sene önce Hakkâri’nin Çukurca ilçesinden 15 yaşındayken dağa götürülen kızı Kadriye için bekleyişini sürdüren Nazmi Türan ise, "Evladımı alana kadar burada olacağım. Ben kızımı bana geri getirmelerini istiyorum. O 23 Nisan’da okuluna bayraksız gitmezdi. Her 23 Nisan’ı büyük bir mutlulukla karşılıyrdu. Hayali polis olmaktı. Şimdi sağ mı ölümü bilmiyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)