11 aylık bebeği pusu kurup katletmişlerdi... O terörist etkisiz!

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 2018 senesinde düzenlenen terör saldırısı sonucu Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği şehit olmuştu. O saldırının failleri arasında olduğu tespit edilen "Partizan" kod adlı Adil Akyürek olduğu açıklandı. 

GÜNDEM 30.06.2020, 12:11 30.06.2020, 12:14
11 aylık bebeği pusu kurup katletmişlerdi... O terörist etkisiz!

Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği, 2018 senesinde Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bulunan üs bölgesinde astsubay eşi Serkan Karakaya'nın yanına gitmişti. Anne Karakaya ile Bedirhan Mustafa bebek, dönüş yolunda terör örgütü PKK tarafından patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde şehit olmuştu. 

Anne Karakaya ile Bedirhan bebeğin şehit olduğu saldırının faillerinden biri ölü olarak yakalandı.

Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığından geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde iç güvenlik operasyonları dâhilinde jandarma komando timleri tarafından operasyon düzenlendiği ve bir teröristin öldürüldüğü bildirildi. 

Açıklamada, gri listede bulunduğu ve 500 bin liraya kadar ödülle arandığı belirtilen teröristin "Partizan" kod adlı Adil Akyürek olduğu duyuruldu. 

Adil Akyürek'in, Kalana Üs Bölgesi yoluna 31 Temmuz 2018 tarihinde patlayıcı yerleştirilerek astsubay Serkan Karakaya'nın eşi Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'nın şehit düşürülmesi olayının sorumluları arasında yer aldığının tespit edildiği kaydedildi. 

Açıklamada, terörist Adil Akyürek ile beraber bir tane M-16 piyade tüfeği, bir tane roketatar mühimmatı, bir adet RPG-7 Roketatar, beş adet şarjör, bir adet termal silah dürbünü, iki adet el bombası ile birçok mühimmatın bulunduğu belirtilerek, bölgede operasyonun sürdüğüne dikkat çekildi.

Yorumlar (0)