Yaz sezonu gelince fiyatlar yükseldi! Bodrum’da lahmacun 400 TL’yi gördü

Bodrum’da yaz sezonu öncesi tartışma konusu haline gelen lahmacun-ayran fiyatlarındaki artışların sebebi ortaya çıktı.

EKONOMİ 01.06.2022, 17:45 02.06.2022, 17:05
Yaz sezonu gelince fiyatlar yükseldi! Bodrum’da lahmacun 400 TL’yi gördü

Yarımada civarında 15 liradan satılan lahmacun-ayran fiyatları sahil şeritlerine yaklaştıkça 300 liraya kadar yükseliyor. Lahmacunun gramajında farklılık olmuyor ancak yer ve mekân değişiklikleri fiyatlara yansıtılıyor. Bodrum’da gündemden düşmeyen ayran ve lahmacun fiyatları mekana ve bölgeye göre farklılık gösteriyor. Bodrumda yaşayan ve tatile gelen vatandaşlar, fiyatlarda meydana gelen farklılıkların yere ve mekana göre değişiklik göstermesini normal karşılıyor.

Lahmacun fiyatı 20 kilometre 15 liradan 300 lira yükseliyor

Bodrum'da bir pazar yerinde lokantalar 15 liraya ayran-lahmacun satarken, sosyetenin uğrak bölgelerinden Türkbükü’nde fiyatlar 300 liraya kadar çıkıyor. Yatına veya teknesine ayran ile lahmacun sipariş veren kişiler ise en düşük 450 lira ödemeyi gözden çıkarıyor. Bodrumun merkez kesiminde 15 liraya verilen ayran-lahmacun, Bitez Mahallesi'nde yer alan Tatlıses Çiğköfte Salonu'nda ise 26 liradan satılıyor.

Lahmacun satın almıyorlar hizmet alıyorlar

Ortalama bir restoranda ayran-lahmacun fiyatları 15-55 lira arasında olurken, bu fiyatlar plajlarda ve otellerde katlanarak yükseliyor. Plajlar ve otellerde meydana gelen fiyat atışlarının nedeninin hizmet kalitesi olduğu öğrenildi.

Bardakçı Koyu'nda yer alan Azka Otel'de plaj kullanım bedeli ve lahmacun-ayran beraber 113 TL’ye satılırken, Kadıkalesi Sahili'nde yer alan Sianji Otel'e bağlı olan Elani Beach'te ayran-lahmacun 80 liraya satışa sunuluyor.

Beachlerde fiyatlar yerlerine göre değişiklik gösteriyor

Yalıkavak Tilkicik Koyu'nda yer alan Highlight Hotel-Miya Beach'de ayran-lahmacun fiyatı 200 liraya kadar çıkarken, Türkbükü Sahili'nde bulunan plajlarda bu fiyat 300 lirayı görüyor. Bodrum’un hemen girişinde yer alan Doora Otel'in hem sahilini kullanmak hem de bütün imkanlarından faydalanarak ayran-lahmacun tüketmenin fiyatı ise 96 lira olarak belirlendi.

Ayran ve lahmacun fiyatlarında normalin bu olduğunu belirten vatandaşlar, ortalama bir restoranda lahmacun yiyip sahile gelmekle, o işletmenin bütün imkanlarından faydalanma bedelinin değişiklik gösterdiğini, imkanlara göre fiyatlarında farklılaştığına vurgu yaptı. Tatil yapmak için Bodrum’u tercih eden yerli turistler de bu kadar olanaktan faydalanarak bir lahmacun, ayrana 113 lira ödemenin normal olduğunu ifade etti.

“İyi yerde yemek yerseniz iyi fiyat ödersiniz”

Yapılan hizmetlerin bir bedelinin olduğuna vurgu yapan Doora Otel Genel Müdürü Turizmci Atilla Doğancı, “Her hizmetin her kalitenin ve her yerin bir fiyatı vardır. Şartlarını çok güzel bir şekilde oluşturmuş kaliteli bir beachte ve kaliteli lüks bir otelin beachinde yemek yediğinizde fiyatlar değişiklik gösterir. Ancak bir otogarda lahmacun yerseniz burada ki fiyatta farklı olur. Kaliteyi bir tek lahmacunun içerisine katılan domates, kıyma, biber ve soğanla sınırlandırmamak gerekiyor. Evet, Lezzet çok önemli, iyi hizmet ve kalitenin bulunduğu yerlerde lezzeti de vermek durumundalar. Kalitenin ve lezzetin fiyatı olmaz. Yani Bodrum pahalı diyorlar. Ancak neye göre pahalı? Bodrum’un da içerisinde çok ucuz, uygun yerleri bulunuyor. Buradan Marina Caddesi'ne gittiğinizde fiyat değişir, 2 adım ilerideki sahil kenarında yer alan ufak bir mekânda fiyatlar daha farklı olur. Bu tamamıyla sizin yemeğinizi nerede yediğinizle alakalı bir durum. İyi bir yerdeyseniz iyi bir fiyat ödemek durumundasınız. Bizim işletmemizde lahmacun-ayran fiyatı 96 lira olarak belirlendi” dedi.

“Bin TL karşılığında doya doya tatil yapıyorlar”

Ayran ve lahmacun fiyatlarının otellerinde 200 lira olduğunu dile getiren Highlight Hotel ve Miya Beach Genel Müdürü Yusuf Erbaş, “Bizim otelimizde ayran 45, lahmacun ise 155 lira. İşletmemizi seçerek gelen kişiler bin lira gibi bir fiyata hizmet satın almış oluyorlar. Ödenen bu ücret sonrasında içeride içecek ve yiyecek tüketebiliyorlar. Yani diledikleri her şeyi içip yiyebiliyorlar. Şezlonglarını ve yataklarını da alabiliyorlar. Ödedikleri ücret karşılığında 1 gün süresince diledikleri gibi tatil yapma imkânı elde ediyorlar” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)