Varank duyurdu: İşletmelere acil destek kredisi

Mustafa Varank, "İşletmede meydana gelen hasar ve işletmenin büyüklüğü doğrultusunda, 1 milyon TL'ye kadar faizsiz ve ilk senesi geri ödemesiz KOSGEB kredisi sağlayacağız." dedi.

EKONOMİ 11.03.2023, 23:50 13.03.2023, 12:04
Varank duyurdu: İşletmelere acil destek kredisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Varank, Malatya 1'inci OSB'de (Organize Sanayi Bölgesi) gerçekleştirilen sanayicilerle istişare toplantısının akabinde, basın mensuplarına açıklama yaptı.



"2023'teki KOSGEB borçlarını siliyoruz"

Bakan Varank'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Sanayicilerimize ek olarak, depreme maruz bölgedeki KOBİ'lerin de yanındayız. Zarar gören fabrika ve sanayi bölgelerinin tekrar inşasından bölgedeki yatırımları koruma altına almaya, bölgesel kalkınmadan KOBİ’lere özel desteğe değin bir dizi eylem planını devreye sokuyoruz. Bu çerçevede depremden dolayı zarar gören imalat sanayisi işletmelerine yönelik, 'KOSGEB Acil Destek Kredisi'ni devreye sokuyoruz. İşletmede meydana gelen hasar ve işletmenin büyüklüğü doğrultusunda, 1 milyon TL'ye kadar faizsiz ve ilk senesi geri ödemesiz KOSGEB kredisi sağlayacağız. Ayrıca ağır, orta ya da az hasar fark etmeksizin, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 senesindeki borçlarını da siliyoruz.



"Geçici iş yerleri kuracağız"

Geçici iş yerlerinin kurulmasına ilişkin talep zaten bizim gündemimizdeydi. Malatya çapında, AFAD'ın koordinasyonunda, TESKOMB'nin (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) ve diğer kurumların katkılarıyla, yaklaşık olarak 2 bin geçici iş yerini kurmaya başlayacağız. Böylelikle buralarda, ekonominin yeniden canlanmasının da önünü açacağız."

Yorumlar (0)