Uçak bileti aramaları 8 kat arttı!

Enuygun.com Üst Yöneticisi (CEO) Çağlar Erol, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde seyahat yasağının biteceğinin duyurulmasının ardından uçak bileti aramalarında 8, otobüs bileti aramalarında da 5 kata yakın bir artış görüldüğünü ifade etti. 

EKONOMİ 01.06.2020, 15:29
Uçak bileti aramaları 8 kat arttı!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında normalleşme sürecine girdi. Söz konusu süreç kapsamında, 15 il ile Zonguldak'ta uygulanan giriş-çıkış yasağı sona erdi. 

Enuygun.com Üst Yöneticisi Çağlar Erol, seyahat yasağının sona ereceğinin duyurulmasının ardından uçak bileti aramalarında 8 kat, otobüs bileti aramalarında da 5 kata yakın bir artış gerçekleştiğini söyledi. 

"Uçak biletlerine olan talep arttı"

Enuygun.com Üst Yöneticisi Erol, uçak biletlerine olan talebin artması nedeniyle hava yolu şirketlerinin uçuş başlangıç tarihlerini 4 Haziran gününden 1 Haziran gününe çektiğini belirtti.

Türk Hava Yolları (THY), AnadoluJet, Pegasus ve SunExpress'in bugün uçuşlarına başladığını kaydeden Erol, uçuşların şimdilik Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir ve Trabzon'a gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Erol, 4 Haziran gününden sonra hava yolu firmalarının destinasyon sayılarını arttıracağını aktararak, otobüs firmalarının da sosyal izolasyon kurallarına riayet ederek 4 Haziran gününden itibaren tüm seferlerine başlayacağını ifade etti. 

"En çok arama İstanbul çıkışlı"

En fazla İstanbul çıkışlı uçak ve otobüs bileti araması yapıldığına dikkat çeken Erol, perşembe akşamı seyahat yasağının sona erdiğine ilişkin duyurunun hemen ardından bilet aramalarında ciddi artış görüldüğünü söyledi. 

Erol, yüzde 38 ile İstanbul çıkışlı uçuşların ilk sırada olduğunu hatırlatarak, İstanbul'a geliş aramalarının ise yüzde 22 olduğunu belirtti. 

Aramalarda İstanbul'un ardından ilk sıralarda bulunan yerlerin Ankara, İzmir, Muğla ve Antalya olduğunu aktaran Erol, en çok bilet araması ve satışı gerçekleştirilen günün 5 Haziran Cuma günü olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)