Zynga, Türk Peak Games'i satın aldı!

Türk oyun firması Peak Games, 1,8 milyar dolara dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga firmasına satıldı. Satışa dair üç yerden açıklama yapıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.06.2020, 15:40 01.06.2020, 16:16
Zynga, Türk Peak Games'i satın aldı!

Dünyanın en büyük oyun geliştiricilerinden Zynga, 1,8 milyar dolar ödeme yaparak Türk oyun şirketi Peak Games'i satın aldı. Satışa ilişkin hem Peak Games'ten hem de Zynga'dan açıklama yapıldı. Zynga'nın Peak Games'i alma kararını "Türkiye'deki girişimcilik ekosistemi için çok önemli gelişme" olarak nitelendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İlk Türk unicorn yani 'Turcorn' hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Mustafa Varank

zynga

İmzalar atıldı

Türk oyun firması Peak Games, şirket hisselerinin tamamını 1,8 milyar dolara, dünyanın en büyük oyun geliştirilerinden Zynga firmasına devrederek büyük bir anlaşmanın altına imza atmış oldu.

peak games

Türk oyun firması Peak Games'ten yapılan açıklamada, Peak Games şirket hisselerini 1,8 milyar dolara Amerikalı Zynga (Nasdaq: ZNGA) firmasına sattığını ilan etti.

zynga games

Peak Games

Peak Games Kurucusu ve CEO'su (Üst Yöneticisi) Sidar Şahin, şirket olarak gelinen noktanın gurur verici olduğunu ancak yolun başında bulunduklarını belirterek, yola Zynga ile devam edeceklerini, birlikte daha da güçlenip büyüyeceklerini söyledi.

Peak Games CEO Sidar Şahin

zynga games

Zynga'dan ilk açıklama

Peak Games'e "Aramıza hoş geldin" diyen Zynga Üst Yöneticisi (CEO) Frank Gibeau ise, Peak Games'in dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri olduğunu, böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerin daha da ileri taşınacağını belirterek, Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayılarının 8'e çıktığını, küresel kullanıcı sayısının ise çarpıcı bir şekilde arttığını ifade etti.

Zynga CEO Frank Gibeau

zynga games

Anlaşmaya göre şirketin sadece ortaklık yapısı değişirken, Peak Games faaliyetlerine, ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında bir Türk şirketi olarak devam edecek.

türk oyun şirketi peak games

Yorumlar (0)