Türkiye ve Almanya buluşacak!

Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve enerji altyapısı konularının işleneceği Türk-Alman Enerji Forumu bu yıl Berlin'de olacak.

EKONOMİ 18.10.2019, 17:27
Türkiye ve Almanya buluşacak!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımı ile, 22-23 Ekim tarihlerinde Almanya'nın başkenti Berlin’de bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Türk-Alman Enerji Forumu yapılacak.

Bu sefer Almanya'da

Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, enerji altyapısı ve düzenlemeler konularında iş birliği ve diyalog için bir zemin sağlayan Türk-Alman Enerji Forumu bu sene Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığının konferans salonunda olacak.

Forum kapsamında 23 Ekimde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Altmaier katılacağı özel bir oturum gerçekleştirilecek. Türk-Alman Enerji Forumu'na, hem Türkiye'nın hem de Almanya'nın enerji bakanlığı ve kamu kuruluşlarından yetkililer, uzmanlar ve özel sektör temsilcilerinin katılımda bulunacağı düşünülüyor.

Forum kapsamında firmalar arasında çok sayıda iş birliği müzakerelerinin gerçekleşmesi planlanırken, Türkiye’nin enerji dönüşümünün finansmanı konusunun da tartışılacağı düşünülüyor.

Almanya ve Türkiye, enerji teknolojileri konusunda da iş birliğinin artırılmasını hedeflerken bu kapsamda dört çalışma grubu oluşturularak, iki ülkenin birbirinin tecrübelerinden yararlanabilmesi için özel sektör ve diğer paydaşları da bu çalışma gruplarına dahil edildi.

Geçen sene Alman Bakan Altmaier’ın katılımlarıyla Türk-Alman Enerji Forumu'nun ikincisi Ankara'da olmuştu.

Yorumlar (0)