Türk Mobilyası Avrupa’yı fethetmeye başladı

Avrupa salgın nedeniyle bir çok alanda üretim yapamaz hale gelince, mobilya sektöründe rotayı Türkiye’ye çevirdi.  Salgını rağmen 2020’de Avrupa’dan 12 milyon dolar sipariş alan Saloni Mobilya, Avrupa’da 50 farklı mağaza açacağını duyurdu..

EKONOMİ 14.01.2021, 11:57 15.01.2021, 09:26 Hanife
Türk Mobilyası Avrupa’yı fethetmeye başladı

Tamamen yerli Saloni mobilya devi,  dünya genelinde 2 yıl içerisinde 100 olan mağaza sayısı 150'yeçıkacak.

2018 yılından itibaren ihracata odaklanan firma, yoğun çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Saloni Büyümeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Saloni Avrupa Genel Müdürü İsmail Özbek, 60 ülkede 200 noktada ürünlerinin sergilendiğini aktararak,  kaliteli ürüne ek olarak evrensel tasarım ve sağlanan iyi servis ile Avrupa’dan
Avustralya’ya Amerika’dan Asya’ya tüm dünyada karşılığının olduğunu belirtti.



"Marka ihraç etmek daha doğru"

Özbek açıklamasında, kalıcı ve katma değerli işler yapabilmek buna ek olarak dünya pazarında söz sahibi olmak için sadece ürünü değil aynı zamanda marka ihraç etmenin daha doğru olduğunu düşündüklerini kaydetti. Firmanın çalışmalarını bu anlayış ile 2021 yılında, çoğunluğu Avrupa ve Amerika olmak üzere 100’ü aşan tabelalı bayi sayılarını 50 yeni bayilik vererek 150’ ye çıkaracaklarını belitti.

Ayrıca, ihracat konusunda istikrarlı olduklarını son 3 yılda 26 milyon dolar ihracat yaparak ortaya koyduklarını aktaran Özbek, 2021 yılındaki ihracatlarını 20 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.



"Sektörümüz dünyanın 1 numarası olacak"

Ülke kalkınmasının, refah seviyesin artmasının ve istihdamın artmasının katma değerli ihracatla mümkün olduğunu dile getiren Özbek, kornavirüs salgın sürecinde tüketicilerin uzun süre evde kalmalarından dolayı mobilya ve dekorasyon konusunda evlerine yatırım yapmaya başladıklarını ve firma olarak bu fırsatı değerlendirdiklerini belirtti. Özbek, son olarak Türk mobilya sektörünün dünya pazarındaki en önemli aktörlerden biri olacağını vurguladı.
 

Yorumlar (0)