TMO’dan fındık fiyatı açıklaması: Alım tarihleri belirlendi

Tarım Mahsulleri Ofisi tarafından kabuklu fındık alımlarının ne zaman olacağı üreticiler tarafından merak edilen bir konuydu. TMO’dan yapılan açıklamada fındık alımlarının 22 Ağustos'ta başlayacağı ifade edilirken, 15 Ağustos gününden itibaren ise randevuların alınacağı duyuruldu. Peki, fındık fiyatları ne oldu? İşte detaylar…

EKONOMİ 01.08.2022, 14:08 02.08.2022, 08:56
TMO’dan fındık fiyatı açıklaması: Alım tarihleri belirlendi

Ağustos ayına giriş yapılmasıyla beraber fındık üreticilerinin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de fındık fiyatları ve alımları oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu fındık alımları için tarihi 22 Ağustos olarak belirledi. Fındık fiyatı ile ilgili de açıklamada bulunan TMO, randıman ve kaliteye göre göre fiyatların farklılık göstereceğini ifade etti.

Hasat öncesinde duyuruldu

TMO'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık üreticilerinin finansman ve depolama ihtiyaçlarının giderilmesi ile pazarlama sebebiyle meydana gelebilecek problemlerin giderilmesi düşüncesi ile TMO kabuklu fındık alım fiyatlarını hasat zamanı öncesinde duyurduğuna değinildi.

2022 fındık fiyatları ne kadar?

Yapılan açıklamaya göre, 2022/2023 dönemi kabuklu fındık alım fiyatları, yüzde 50 oranında sağlam iç fındık durumuna göre,

Giresun kalite 53 TL/Kg,

Levant kalite 52 TL/Kg,

Sivri kalite için ise 51 TL/Kg olarak belirlendi.

Üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilecek alan temelli, gübre ve mazot destek ödemeleri ile beraber ortalama fiyat kilogram başına 54 lira şeklinde ifade edildi. Yüksek randıman çeken fındığa ise randıman farkı ek olarak ilave edilecek.

TMO fındık alımı randevuları ne zaman?

Her çeşit depolama, finansman, teknik altyapı ve personel hazırlıklarını bitiren TMO, kabuklu fındık alımı için net tarihi 22 Ağustos olarak belirledi. Randevu şeklinde başlayacak olan başvurulara üreticiler, 15 Ağustos gününden itibaren başvuruda bulunabilecek.

TMO fındık randevusu nasıl alınır?

Randevular ise TMO iş yerleri ve www.tmo.gov.tr adresinden alınacak. TMO'ya fındık teslimi yapacak üreticilerin ise rutubet dolayısıyla sorun yaşamamaları adına ürünlerini kurutmaya dikkat etmeleri gerekiyor.

Yorumlar (0)