Ticaret Bakanlığından KOBİ'ler için kampanya!

Ticaret Bakanlığı "E-Ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız" kampanyası başlattı.

EKONOMİ 25.04.2020, 11:56
Ticaret Bakanlığından KOBİ'ler için kampanya!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Coid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin (küresel salgın) KOBİ’lerin ticari faaliyetleri üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, KOBİ’lerin bu dönemde ticari faaliyetlerinde e-ticaretin sağladığı olanaklardan en etkin şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla "E-Ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız" dayanışma kampanyasını başlattıklarını kaydetti.

Yazılı açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs küresel salgını sürecinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile KOBİ’lere birçok önemli desteğin sağlandığını, bunun yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da çeşitli destek paketlerinin uygulamaya konulduğunu hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı olarak KOBİ’lerin her zaman yanında olduklarının altını çizen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "KOBİ’lerimiz hem iç ticaretin aksamaması hem de vatandaşlarımız evde kalırken ihtiyaçlarını karşılamak için cansiperane çalışıyorlar. Onlar ticaret hayatımızın asıl kahramanları." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak KOBİ ve iş insanlarıyla sürekli temas halinde olduklarını, onların sıkıntılarını, taleplerini dinlediklerini ve çözüm için sunulan tavsiyeleri değerlendirdiklerini ifade edenem şunları belirtti:

"Covid-19 küresel salgınının KOBİ’lerin ticari faaliyetleri üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, KOBİ’lerin bu dönemde ticari faaliyetlerinde e-ticaretin sağladığı imkanlardan en etkin şekilde faydalanmalarını mümkün kılmak ve istihdamlarını korumalarını teşvik etmek amacıyla 'E-Ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız' dayanışma kampanyasını başlattık. Bu kapsamda e-ticaret siteleriyle görüşmelerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Kampanyamıza e-ticaret sitelerinin yanı sıra paket yemek ve sanal market uygulamaları da dahil oldu."

Tüm e-ticaret sitelerini davet etti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kampanyaya ilk etapta 10’un üzerinde elektronik ticaret sitesi ve yer sağlayıcının katıldığını ve destek sağladığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, şu bilgileri verdi:

"Kampanyamız kapsamında bazı e-ticaret siteleri KOBİ’lere yönelik vadelerini düşürürken, bazıları komisyon oranlarında indirime gitti. Bu sitelerin bir kısmı KOBİ’lerimize istihdam sözü verdi, bir kısmı da KOBİ’lerimize özel paketler hazırladı."

Tüm e-ticaret sitelerini bu dayanışma kampanyasına katılmaya davet eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Bu zor zamanları devletimizin desteği, birlik, beraberlik ve dayanışmayla daha güçlü olarak atlatacağımıza yürekten inanıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)