"Tencere enflasyonu yüzde 30,23’e yükseldi"

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Dönmez, TÜİK'in enflasyon kalemlerine endüstriyel yemek endekslerinin de ilave edilmesini talep etti. Dönmez, geçtiğimiz ayki tencere enflasyonunun %1,23 artarak 10 aylık süreçte %30,23’e ulaştığını söyleyerek, “Buna karşın genel enflasyon ekim ayı için %19,58 olarak açıklandı. Arada 10 puanı aşkın fark bulunuyor. Bizler bu farkı müşterilere anlatmakta güçlük çekiyoruz. TÜİK tarafından endüstriyel yemek endeksleri de açıklanmalı." dedi.

EKONOMİ 02.11.2021, 19:14 03.11.2021, 17:14
"Tencere enflasyonu yüzde 30,23’e yükseldi"

Gıdadaki fiyatların sürekli olarak yükselmesinin toplumun tüm kesimlerini negatif yönde etkilediğini fakat bu hususta en çok sıkıntıyı hazır gıda sektörünün çektiğini ifade eden Dönmez, hammadde ücretlerindeki artış nedeniyle menü fiyatlarını kısa periyotlarla güncellemek mecburiyetinde kaldıklarını, bunu müşteriye izah etmekte zorluk yaşadıklarını anlattı. 

"Zarar ediyoruz"

Dönmez, “Ana hammaddemiz olan gıdaya sürekli zam gelmesinden dolayı menü fiyatlarımız da artmak durumunda. Fakat müşterilerimiz TÜİK rakamlarına bakıyorlar ve bizim fiyat artışlarımızı hoş karşılamıyorlar. Gıda sektöründeki rekabet de göz önüne alındığında kar edemez hale geliyoruz. Tüm bunlar birleşince de kaliteli hizmet sunarken zorluk çekiyoruz. Zarar ettiğimizi bile söyleyebilirim. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor." şeklinde konuştu. 

"TÜİK bizi de düşünmeli"

Dönmez, şöyle devam etti:

“TÜİK her ay için hizmet üretici, ülke dışı üretici, ülke içi üretici, tarımsal girdi gibi kalemleri tek tek açıklıyor. Bizler de TÜİK’ten bahse konu kalemlere ek olarak endüstriyel gıda fiyat endeksi de bildirmesini istiyoruz. Bu şekilde bir kalem açıklandığı takdirde müşterilerimize maliyetlerimizdeki yükselişi anlatmakta zorluk çekmeyeceğiz.”

Yorumlar (0)