TCMB faizleri 1 puan daha düşürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 9,75'ten yüzde 8,75 çekti.

EKONOMİ 22.04.2020, 14:02 22.04.2020, 14:44
TCMB faizleri 1 puan daha düşürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 9,75’ten yüzde 8,75’e indirilmesine yönelik karar aldı. 

Piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25-50 baz puan aralığında indirime gideceği tahmin ediliyordu. 

Bugün duyurulan indirimle beraber Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sene başından beri faizlerde uygulamış olduğu indirim oranı 325 puana çıktı. 

Para Politikası Kurulu, en son Mart ayında düzenlediği toplantıda 100 baz puan indirime giderek, 2 sene sonra faizleri tekrar tek haneye indirmişti.

TCMB tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Salgın hastalığa bağlı gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerinin sınırlandırılması açısından finansal piyasaların, kredi kanalının ve firmaların nakit akışının sağlıklı işleyişinin devamı büyük önem arz etmektedir.

Bu çerçevede, yakın dönemde uygulamaya konulan parasal ve mali tedbirlerin ekonominin üretim potansiyelini destekleyerek finansal istikrara ve salgın sonrası toparlanmaya katkı yapacağı değerlendirilmektedir."

Yorumlar (0)