Taşıt kredi faizleri son zamanların en düşüğünde!

Taşıt kredi faizleri, son 1,5 yılın en düşük düzeyine geldi.

EKONOMİ 15.10.2019, 12:20
Taşıt kredi faizleri son zamanların en düşüğünde!

Otomotiv sektörü temsilcilerine göre, son çeyrekte, hem faiz oranlarındaki düşüşün sürmesi hem de şirketlerin sene sonu kampanyaları ile pazar 400 bini geçebilir.

Otomotiv pazarı, taşıt kredi faiz oranlarındaki düşme ve aynı zamanda bankaların kampanyaları ile geçtiğimiz ay yaklaşık 42 bin adetlik satışla yüzde 82,4 büyümüştü.

Taşıt kredi faizleri, yaz aylarında başlayan düşüşü sürdürdü ve ekim ayının ilk haftasında, yüzde 1,42 ile son 1,5 yılın en düşük düzeyine geldi.

Yılın ikinci yarısından itibariyle başlayan taşıt kredi faiz oranlarındaki düşüş hareketi ekim ayında da devam ediyor.

Neler oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ve eylül ayındaki Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı'nda sırasıyla 425 ve 325 baz puanlık politika faizi indirimi yapmıştı. Taşıt kredi faiz oranlarını da aylık ortalama yüzde 2,5 düzeyinden yüzde 2'nin altına çekti.

Geçtiğimiz ay, üç kamu bankası (Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank) yerli üretimi desteklemek için "Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Kampanyası" hazırladı ve bu gelişme de taşıt kredi faiz oranlarında düşmenin devam etmesine yardım etti.

Bu çerçevede, fiyatı 50 bin lira ila 120 bin lira arasında bulunan sıfır kilometre binek araçlarda 18-36 ay vade için uygulanan aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandına düşürüldü. Aynı zamanda, fiyatı 72 bin lira ila 500 bin lira arasında değişen sıfır kilometre ticari araçlar için 36-60 ay vadeli kredinin faizi de aylık yüzde 0,49-0,69 bandına düşürülmüştü.

Yorumlar (0)