S&P'den Türkiye kararı: Kredi notu düşürüldü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Yayımlanan raporda, Türkiye'de uygulanan gevşek para politikaları nedeniyle kırılganlığın arttığı kaydedildi.

EKONOMİ 01.10.2022, 00:24 02.10.2022, 08:37 Hakan Öksüz
S&P'den Türkiye kararı: Kredi notu düşürüldü!

Dün yayımladığı "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda 2022 ve 2023'e dair beklentilerini paylaşan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin büyüme tahmininde değişikliğe gitmişti. kuruluş, Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 5,2 olarak revize etmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle hükümetin bazı destek paketlerini uygulamaya sokabileceği belirtilen raporda, 2023 yılında Türkiye'nin ekonomik büyüme beklentisini yüzde 2,8' e çıkarmıştı.

Kredi notu "B" olarak güncellendi

Türkiye ekonomisinin büyüme beklentisi ile ilgili pozitif bir tablo sunan S&P, kredi notunu ise düşürdü. Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan" olarak niteleyen kredi derecelendirme kuruluşu, "B+" olan kredi notunu "B" olarak güncelledi. Para politikasındaki gevşek düzenlemeler nedeniyle Türkiye ekonomisinin kırılganlaştığını bildiren S&P, Türk lirasındaki volatilitenin arttığını kaydetti.

Küresel piyasalarda risk iştahı düştü!

Şubat ayında başlayan Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle küresel piyasalarda belirsizlik hâkim. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan "şahin" yönlü açıklamalar, reseyon endişelerini de beraberinde getiriyor. Piyasalardaki yüksek oynaklık nedeniyle yatırımcıların risk iştahının düştüğü belirtiliyor. Merkez bankalarının sert şekilde faiz artırımına gitmesi, piyasalardaki volatilitenin artmasında önemli rol oynuyor.

Yorumlar (0)