Sivas'ta üretiliyor: Beş ülkeye ihraç ediliyor

Sivas'ta savunma sanayii sektöründe faaliyet göstermekte olan bir fabrika, ürettiği silah taşıma çantalarını beş ülkeye ihraç ediyor.

EKONOMİ 24.12.2022, 22:08 26.12.2022, 09:23
Sivas'ta üretiliyor: Beş ülkeye ihraç ediliyor

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermekte olan firma, savunma sanayisinde sıklıkla kullanılan araçlar için ürettiği parçaların akabinde silah taşıma çantası üretimi yapmaya da başladı.

Her çeşit silah için özel korumalı ve su geçirmez çanta üreten fabrikada ayrıca 'Ilgaz', 'Yörük', 'TOMA', 'Ejder Yalçın' gibi taktik tekerleklere sahip zırhlı araçların irili ufaklı yaklaşık olarak 400 parçası da üretiliyor.



"Beş ülkeye ihracatımız sürüyor"

Fabrika yetkilisi Ahmet Nazmi Gökçeler, basın mensuplarına, şirketlerinin 10 sene evvel savunma sanayine girdiğini, silahlı taktik zırhlı araçların parçalarını ürettiklerini ifade etti.

Gökçeler, şöyle devam etti:

"Beş sene önce dokuz farklı modelde plastik taşıma çantası üretmeye başladık. Savunma sanayisinin öncü şirketlerinin ürünlerini projelerimizde kullandık. 

İç piyasanın yanı sıra beş ülkeye silah taşıma çantası ihraç ediyoruz. Başta ABD olmak üzere Irak, Çekya, Arnavutluk ve Danimarka'ya ihracatımız sürüyor. 



"Ayda 10 bin silah çantasını yurt dışına satıyoruz"

Ürünlerin plastik enjeksiyon kalıplarını ve tasarımını şirketimizin bünyesinde yapıyoruz. Çantalarımızın müşteri beklenti ve isteğine göre yeni modellerini önümüzdeki yıl da ürün portföyümüze dahil edeceğiz. 

Ürettiğimiz çantalar bir metre derinliğindeki suyun altında yarım saat boyunca su almıyor. 120 santimetreden düştüğünde ise kırılmıyor. Çantalarımızın medikal alanda da kullanıyor. Bahse konu beş ülkeye her ay 10 bin silah çantası naklediyoruz." 

Yorumlar (0)