Rusya hububat konusunda adım attı: Ukrayna ve Türkiye ile görüşmeye hazırız

Hububat konusunda açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, “Ukrayna ve Türkiye ile görüşmeye hazırız” dedi.

EKONOMİ 08.07.2022, 10:35 08.07.2022, 12:39
Rusya hububat konusunda adım attı: Ukrayna ve Türkiye ile görüşmeye hazırız

Ukrayna-Rusya savaşının sonrasında gün geçtikçe büyüyen sorunlardan bir tanesi olan hububat krizi, 24 Şubat tarihinden bu yana yaşanıyor.

Bütün gözler Ukrayna hububatında

Ukrayna, tahıl üretimi hususunda Avrupa'nın "ekmek sepeti" şeklinde tanımlanıyor. Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında ise üretim durma noktasına geldi. Bunun yanı sıra öncesinde üretimi yapılan tonlarca hububat ihracata hazır bir şekilde limanlarda durduruluyor.

Bu şekilde devam eden olaylar sonrasında bütün dünyanın dikkati Ukrayna'daki hububata yöneldi.

Dünya hububat krizi konusunda tedirgin

Rusya’nın ihracatına izin vermediği ve Ukrayna limanlarında bekletilen hububat hususu bütün dünyanın gıda güvenliğini tehdit eder boyuta geldi. Gıda konusunda yoksunluk meydana geleceği düşüncesi tüm dünyada tedirginliğe yol açıyor.

Uzlaşmanın önü açıldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov bu olaylar sonrasında sonunu bir adım atarak, hububat hususunda Ukrayna ve Türkiye ile konuşmaya hazır olduklarını dile getirerek, mütarekelerin önünü açtı.

Görüşme tarihi belirlenmedi

Edinilen bilgilere göre, Sergei Lavrov, Ukrayna-Rusya-Türkiye arasında yapılacak görüşmenin tarihi için net bir açıklamada bulunmadı.

Yorumlar (0)