Rus enerji şirketinden "TürkAkım" açıklaması!

Rus enerji şirketi Gazprom, "TürkAkım" projesi dâhilinde inşa edilen her iki boru hattının da doğal gazla doldurulduğunu açıkladı.

EKONOMİ 20.11.2019, 09:39
Rus enerji şirketinden "TürkAkım" açıklaması!

Rus enerji şirketi Gazprom tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Anapa kentinde bulunan ve TürkAkım boru hattına doğal gaz temin edecek olan Russkaya Kompresör İstasyonunun faaliyete hazır olduğu ifade edildi.

Russkaya Kompresör İstasyonu'ndan, Türkiye'nin Trakya kıyısındaki Kıyıköy'de bulunan alım terminaline kadar uzanan iki boru hattının doğal gaz dolum işleminin tamamlandığı bildirildi. 

Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Programa uygun olarak açılışı 2019’un sonuna kadar yapılması gereken TürkAkım doğalgaz boru hattının işletmeye alınması öncesinde gerekli devreye alma faaliyetleri tamamlanma aşamasında. Şu anda, Anapa’nın yakınındaki kıyı tesislerinden Türkiye kıyı şeridindeki Kıyıköy alım terminaline kadar her iki kol gazla doldurulmuş durumda. Aynı zamanda Türkiye’deki alım terminalinde devreye alma çalışmaları da sona ermek üzere."

TürkAkım, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan birbirine paralel 2 ayrı boru hattından meydana geliyor. 

TürkAkım doğalgaz boru hattının yılsonuna kadar devreye alınması hedefleniyor.

Yorumlar (0)