Murat Kurum paylaştı: İkinci el konutlar için de kampanya geliyor

Bakan Murat Kurum, "İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi amacıyla çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

EKONOMİ 06.01.2023, 16:56 08.01.2023, 10:34
Murat Kurum paylaştı: İkinci el konutlar için de kampanya geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manavgat'ta yer alan TOKİ konutlarının tesliminin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Konut kampanyalarıyla vatandaşların ev sahibi olması daha da kolaylaşırken, her geçen gün yeni bir düzenleme daha yapılıyor.

Kurum bu defa da ikinci el konut satışlarının ele alınacağına ilişkin müjdeyi paylaştı.

"İkinci el konutların alınabilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştireceğiz"

Kurum, uygun kredi faiz oranının başka projeler için uygulanıp uygulanmayacağına dair soruya ise, "Yeni Evim projesindeki vade oranları yeni konutlar için. Vatandaşlarımızın ikinci el konutları alabilmesi maksadıyla da çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

İkinci el konut kampanyası hazırlandı

Konutların fiyat ve kiralarındaki artışı durdurmak maksadıyla çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Kurum, İlk Evim Projesi'yle 15 Ocak'tan itibaren kampanyaya başlayacaklarını ve burada ev alacakların uygun kredi maliyetleri ile ev sahibi olabileceklerini ifade etti. 4 bin 400 TL'den başlayan taksitlerle vatandaşların ev sahibi olabileceklerini söyleyen Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Kampanyaya vatandaşlarımızın da ilgisi bir hayli fazla. Süreci titizlikle sürdürüyoruz. 81 şehirde Emlak Konut, İNDER, GYODER ve içerisine dahil olmak isteyen bütün şirketlerin olduğu kampanya yapıyoruz. Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi tüm illerimizde rahatlıkla vatandaşlarımız konut sahibi olabilecekler. İkinci el konut almak isteyen vatandaşlarımız için de çalışma gerçekleştiriyoruz. İlk Evim Projesi'ne ilk olarak 100 bin konutla başlayıp vatandaşlarımızın talebiyle geliştireceğiz. Bütün dünyada sosyal konut anlayışı kaldırılmış durumdayken Cumhurbaşkanı'mızın liderliğiyle vatandaşların yanında olmayı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)