Soylu'dan "İBB'ye kayyum" tartışmalarına yanıt: Tek bir kırmızı çizgimiz var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanması tartışmalarına dair değerlendirmeler yapan Bakan Soylu, İmamoğlu'nun mağduriyet oluşturduğu değerlendirmesini yaptı. Soylu, Anayasa'ya uygun hareket ettiklerini söyleyerek, "Kimin Kürt, kimin Türk, kimin Alevi olduğu, kimliklerine ilişkin bir şey söylüyor muyum, söylemiyorum. Tek bir kırmızı çizgimiz var. Benim de değil, Anayasa'mızın kanunlarımızın... O kırmızı çizgi dışında başka bir şey söz konusu değil." dedi.

SİYASET 06.01.2023, 17:36 08.01.2023, 10:34
Soylu'dan "İBB'ye kayyum" tartışmalarına yanıt: Tek bir kırmızı çizgimiz var

İçişleri Bakanı Soylu, İBB'ye dair soruşturmaya ilişkin, "Bizim derdimiz kayyum atamak değil, böyle bir derdimiz bulunmuyor zaten. O gün de söyledim, bizim derdimiz işimizi yapmak, eğer sen oraya terör unsurunu koyarsan o terör unsurunu oradan arındırmak." şeklinde konuştu.

"İmamoğlu, mağduriyet oluşturuyor"

Süleyman Soylu, TRT Kürdi'de gündeme dair konularda değerlendirmeler yaptı.

Güneydoğu ve Doğu'da kimi belediyelere kayyum atanması süreciyle İBB'ye ilişkin gündemde olası "kayyum süreci" sorulan Soylu, İmamoğlu'nun bir "mağduriyet oluşturduğunu" söyledi. Soylu, "Onu Süleyman Soylu'ya demiştim de oraya söylememiştim şeklindeki sözlerle bırakın mahkemeyi bütün insanları aldatmaya çalışmasın. Böyle bir şey olamaz. Herkes kimin kime neyi söylediğini gayet iyi biliyor." şeklinde konuştu.

"Bizim derdimiz kayyum atamak değil"

Soylu sözlerinin devamında şunları söyledi: "Şimdi ise kayyum atanacak, bugün atanacak, yarın atanacak, yok şöyle atanacak. Bizim derdimiz kayyum ataması yapmak değil. İlk gün de söyledim ben, bizim derdimiz işimizi yapmak, eğer oraya terör unsuru koyuyorsan, o terör unsurundan orayı arındırabilmek. Ben eğer bir sene önce bunları söylememiş olsaydım, bugün daha da farklı bir tabloyla karşı karşıya kalırdık. Bu kadar net. Allah'ınızı severseniz kimin Kürt, kimin Türk, kimin Alevi olduğu, kimliklerine dair bir şey söylüyor muyum, söylemiyorum. Bizim bir tek kırmızı çizgimiz var. Benim de değil, Anayasa'mızın ve kanunlarımızın... O kırmızı çizginin dışında başka bir şey de söz konusu değil. Kayyum atamak maksadıyla böyle bir değerlendirme de yapmıyoruz. Yalnızca bir tek şey yapıyoruz. Terörden arındırmak. Tespitleri değerlendirip bunu hukuki olarak ortaya koyacak olan mahkemedir. Bizim işimiz bitti."

Yorumlar (0)