Motorine yeni indirim yolda

Küresel gelişmeler nedeniyle akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanma, Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarını etkiliyor. Edinilen bilgilere göre motorinde bu gece yarısı itibarıyla yeni bir indirime gidilecek. İşte detaylar...

EKONOMİ 29.11.2022, 10:52 29.11.2022, 17:50 Hakan Öksüz
Motorine yeni indirim yolda

Ukrayna-Rusya savaşının enerji sektöründe krize yol açması nedeniyle akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma arttı. Enerji üreticisi Rusya'ya uygulanan yaptırımlar, akaryakıt fiyatlarının küresel ölçekte artmasına neden oldu. Kış aylarında ısınma sorunuyla yüzleşmesi beklenen Avrupa, doğal gaz tüketiminde mart ayının sonuna kadar yüzde 15 civarında tasarrufa gidilmesi planını devreye soktu.

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma arttı

Araç sürücüleri, dalgalanan akaryakıt fiyatlarını takip etmekte zorlanıyor. Benzin ve motorin fiyatlarında yapılan değişiklikler takip ediliyor. Brent petrolün varil fiyatının 81 dolar bandına inmesi, akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmayı da artırıyor. Bu durum, Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarını etkiliyor.

58 kuruşluk yeni indirim yolda

Türkiye'deki araç sürücüleri, benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimleri yakından takip ediyor. Son olarak gece saatlerinde 82 kuruşluk indirim gelmişti. Çarşamba günü geçerli olacak yeni bir indirimin de yolda olduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre motorinin litre fiyatına yapılacak 58 kuruşluk yeni indirim, bu gece yarısı itibarıyla pompaya yansıyacak.

Güncel motorin fiyatları

29 Kasım 2022 itibarıyla İstanbul'da motorinin litre fiyatı 23,03 lira oldu. Başkent Ankara'da 23,17 lira olan motorinin litresi, İzmir'de 23,23 liradan satılıyor. 

Yorumlar (0)