Motorine salı günü indirim geliyor

Son dönemde arka arkaya gelen zam haberleriyle gündem olan motorine bu kez indirim geliyor. İndirim, 15 Kasım Salı gününden itibaren geçerli olacak. 

EKONOMİ 12.11.2022, 14:36 12.11.2022, 14:39
Motorine salı günü indirim geliyor

Son aylarda peş peşe zamlanarak araç sahiplerinin cebini yakan motorinin litresine bu kez indirim uygulanacak. Edinilen bilgilere 15 Kasım Salı gününden itibaren motorinin litre fiyatı 1,56 lira düşecek. Brent petrolün 96 dolar bandında seyrettiği bugünlerde müjdelenen bu gelişme, araç sahiplerinin akaryakıt sorununu bir nebze de olsa azaltacak. 

Akaryakıt fiyatlarında savaşın etkisi sürüyor

Akaryakıt fiyatları, brent petrol ve dolardaki hareketliliğe paralel olarak güncelleniyor. 24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ilk haftalarında brent petrol fiyatlarında sert dalgalanmalar yaşanmış ve küresel çapta akaryakıt fiyatları tarihi seviyelere erişmişti. Türkiye’de bu duruma ek olarak dolar kurunun da yükselmesi, araç sahiplerinin akaryakıt sorununu daha da büyütmüştü. 

Motorinin litresi kaç liraya düşecek?

İstanbul’da bugün motorinin litresi 26,33 liradan satılıyor. 15 Kasım Salı gününden itibaren geçerli olacak indirim ile birlikte megakentte motorinin litresi 24,77 liraya kadar gerileyecek. 

Yorumlar (0)