Motorine indirim müjdesi! Son 3 günde ikinci indirim...

Motorin ve benzin ve motorin fiyatlarından indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatının düşmesiyle Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarında düşüş yaşandı. Otomobil sahiplerini yüzünü güldürecek bir haber daha geldi. Sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre 10 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 TL indirim gelmesi bekleniyor. 

EKONOMİ 09.08.2022, 10:43 09.08.2022, 17:06
Motorine indirim müjdesi! Son 3 günde ikinci indirim...

Petrol fiyatları, küresel anlamda açıklanan negatif ekonomik veriler ve resesyon beklentileri sonrasında dalgalı seyrini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta 100 doların altına düşen Brent petrol fiyatı, bu haftaya yükselişle başlamıştı. Dün 96,65 dolar seviyesinden kapanışı yapan Brent petrol fiyatı, 9 Ağustos 2022 yani bugün, 96,16 dolar seviyesinden işlem görüyor. Dövizde ve Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişikliklerle beraber vatandaşlar, motorin ve benzin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor. Bu gelişmelerle birlikte motorin litre fiyatına indirim yapılacağı aktarıldı. Peki akaryakıta ne kadar indirim gelecek? 9 Ağustos 2022 motorin ve benzin fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Motorin litre fiyatı ve benzin litre fiyatı fiyatı kaç para, dizel ne kadar oldu? İşte ayrıntılar…

Motorine 1 TL indirim

Savaşın petrol üzerindeki etkisinin geçmesiyle birlikte fiyatlarda normalleşmeye gidiliyor. Fakat Rusya ile Avrupa arasındaki enerji probleminin kış aylarına doğru artması, fiyatların yeniden yükselmesine yol açabilir. Eğer petrolde düşüş devam ederse 80-85 dolarların gündeme gelebileceği belirtiliyor. Araç sahipleri de petroldeki düşüşü yakından izleniyor. Döviz kuru ve petrol fiyatlarına göre değişim yaşayan akaryakıtta ise 10 Ağustos Çarşamba gününden sonra geçerli olacak şekilde indirim yapılacağı bildirildi. İndirimin motorine yapılacağı ve 1 liralık bir indirim olacağı bildirildi. Benzin litre fiyatında ise henüz bir değişiklik beklenmiyor. 

Son olarak geçen hafta motorinin litresi 1 lira 15 kuruş ve benzinin litresi 2 lira 23 kuruş gerilemişti.

Motorin ve benzinin litre fiyatı kaç TL? (9 Ağustos Salı)

İstanbul'da benzinin litresi 20 lira 12 kuruş, İzmir'de 20 lira 15 kuruş ve Ankara'da 20 lira 17 kuruşa, motorinin litresi ise İstanbul'da 23 lira 39 kuruş, İzmir'de ise 23 lira 52 kuruş ve Ankara'da 23 lira 51 kuruşa satılıyor.

Akaryakıt fiyatları enflasyon raporunda

Ayrıca geçtiğimiz günlerde açıklanan ve yüzde 79,6 ile son 24 yılın rekorunu kıran enflasyondan sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Temmuz ayı fiyat gelişmeleri raporunu paylaştı. Akaryakıt fiyatlarına yönelik detay, raporda dikkat çekti. Rapora göre, tüketici yıllık enflasyonu temmuz ayında enerji grubunda gerilerken, diğerlerinde ise yükseldi. Enflasyondaki artışa en net katkı temel hizmet ve mal gruplarından geldi. Bu süreçte uluslararası emtia fiyatlarının etkileriyle birlikte ana metal ve rafine petrol fiyatlarında gerileme yaşansa da özellikle diğer enerji başlıklarının etkisiyle üretici enflasyonundaki yükseliş devam etti.

Erdoğan ve Bakan Nebati’den akaryakıt açıklaması

Akaryakıt fiyatları ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artışların yalnızca Türkiye'yi değil bütün dünyayı etkilediğini söyleyerek, "Pompa fiyatlarında görülen rakamlar gerçekten rahatsız edici seviyededir. Petrol tüketiminin çok ciddi bölümünü ithalat ile karşılayan bir ülke olarak hem kurdaki artış hem de ham petrol fiyatlarındaki yükselişten hemen etkileniyoruz" sözlerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra akaryakıt fiyatları için bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bakan Nebati, "Girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar Türkiye’de de fiyatları etkiliyor. Büyük oranda beklentilerden kaynaklanan fiyat artışlarının, asgari düzeyde vatandaşlarımıza yansıması için azami bir çaba gösteriyor ve gerekli adımları atıyoruz” sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)