Motorin zammı durdurulamıyor

Motorine dün yapılan zammın ardından sektöre yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre bu gece yarısı 1 TL 37 kuruş oranında yeni bir zam yapılacak.

EKONOMİ 24.03.2022, 12:10 25.03.2022, 09:23
Motorin zammı durdurulamıyor

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 TL 37 kuruş zam yapılması bekleniyor. Benzin grubuna ise zam beklenmiyor. 

Geçtiğimiz günlerde indirim yapılarak vatandaşı mutlu eden motorin ve benzine dün zam yapılmıştı. Akaryakıtların litresine kesin olarak yansıtılan zamların ardından bugün yeni bir duyuru yapıldı. Sektör yetkililerine yakın kaynaklara göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine yine zam yapılacak. 1 TL 37 kuruş oranında yapılması beklenen zamla birlikte benzin grubunun aynı kalacağı öngörülüyor.



3 büyük şehirdeki zamlı motorin fiyatları

Motorine gelecek zamla birlikte İzmir ve Ankara’da motorinin litresi 23,71 TL’ye yükseldi. Öte yandan İstanbul’daki motorinin litre fiyatı ise 23,60 TL’yi buldu.

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye’ye yaramadı

Rusya-Ukrayna arasında gelişen savaş, küresel çapta Brent petrolün varil fiyatını 100 dolara kadar yükseltmiş ve bu durum da Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının sık sık zamlanmasına sebep olmuştu. Brent petrol bugün, 121 dolar seviyesine yükseldi.  

Yorumlar (0)