Merkez Bankası'nda olağanüstü toplantı!

3 Şubat'ta olağanüstü toplanacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genel Kurulu’nun gündeminde, 2021 dönem kârından avans dağıtılması ile birlikte birikmiş ihtiyat akçesinin kâra ilave edilerek dağıtılması yer alıyor.

EKONOMİ 18.01.2022, 09:25 19.01.2022, 09:16
Merkez Bankası'nda olağanüstü toplantı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanacağı tarih açıklandı.

TCMB 3 Şubat’ta toplanıyor

Yapılan açıklamaya göre TCMB Genel Kurulu, Başkan Şahap Kavcıoğlu başkanlığında 3 Şubat tarihinde olağanüstü toplanacak. Öte yandan toplantının gündeminde yer alan konulardan ikisi açıklandı. Buna göre gündemde, 2021 kârından avans dağıtılması ve birikmiş ihtiyat akçesinin kâra ilave edilerek dağıtılması da yer alıyor.

Daha önceki yıllarda Merkez Bankası olağanüstü toplanarak, birikmiş ihtiyat akçesinin -son yıl kârından ayrılan hariç- tamamının kâra ilave edilerek dağıtılması kabul edilmişti. Bu kapsamda, 2019 yılı Merkez Bankası'nın kesinleşmemiş hesap dönemi kârından elde edilen tutarın yüzde 90'ı avans şeklinde dağıtılmıştı.

Faiz değişikliği beklenmiyor

Öte yandan beklenti anketindeki ekonomistler, bu hafta perşembe günü TCMB'nin yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında açıklanacak politika faizinde değişiklik yapılmasını beklemiyor ve faizin 14'te kalacağı düşüncesini savunuyor.

Yorumlar (0)