Kuyumculardan altın tahmini

Kırşehir'de kuyumculuk yapan Ahmet Durukan, altının onsunun 2 bin dolara ulaşabileceği tahmininde bulundu.

EKONOMİ 12.04.2022, 21:51 13.04.2022, 11:53
Kuyumculardan altın tahmini

İlde kuyumculuk yapan Durukan, "ABD'de resesyon ihtimali arttı. Bu durum da altın fiyatlarının tekrar yükseleceği beklentilerini doğruluyor. Kısa süreli düşüş trendinin ardından altın hızlı bir şekilde yükselişe geçecek." dedi. 

Altında kar satışlarından etkilenilmemesi gerektiğini de belirten Durukan, "Ufak düşüşlere asla aldanmayın. Önümüzdeki ay da belki bir düşüş görebiliriz. Ardından tekrar yükseliş trendine geçilecektir. Altın çok değerli bir ürün konumuna gelecek. Bugün 1 TL'ye aldığınız altın, bir sonraki sene 2 TL olacak." şeklinde konuştu.

"Küçük yatırımcı altınına sahip olsun"

Küçük yatırımcılara ellerinde bulunan altınına sahip çıkmasını öneren Durukan, "Altınlarınıza sonuna kadar sahip çıkın ki para baronları elinizden almasın. ABD'de ciddi sıkıntılar var, 7 sene evvel aldığı kararların üzerinde yeni kararlar alıyor olacaklar. Dolar adeta bir balon olabilir. Yatırımcılar bu hususta dikkatli olmalı. Dolarlar bir anda elde kalabiliyor. Dünya çapında bir üretim sıkıntısı mevzubahis. Belki de düğünlerde çeyrek altın takmak bile sıkıntı yaşatacak. Altın daha da değerlenecek." tahmininde bulundu. 

Altına yatırım yapan Mülazım Çakmak isimli yurttaş da altın yatırımının en doğru tercih olduğunu dile getirdi. 

Bülent Özşahin ise dolar/avro/sterlin gibi döviz türleri yerine Türkiye'nin altına yatırım yapması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)