Kuyumcu esnafından altın yorumu

Zonguldak’a bağlı Ereğli ilçesinde kuyumculuk yapan İlhan Yazıcıoğlu, yurttaşlara altına yatırım yapmalarına yönelik tavsiyede bulundu.

EKONOMİ 29.11.2021, 01:00 30.11.2021, 09:06
Kuyumcu esnafından altın yorumu

Kuyumcu esnafı Yazıcıoğlu, ilerleyen dönemde dövizde dalgalanma olma olasılığının düşük olduğunu söyleyerek, “2018 yılı fiyatlarına baktığımızda, an itibarıyla doların olması gereken aralık 11,5-12 TL dolaylarında. O da şimdilerde bu aralığa geldi. Bu saatten sonra ben piyasalarda çok büyük çaplı bir dalgalanma meydana geleceğini sanmıyorum. Eğer ki siyasi istikrar devam ederse bu aralıkta gider gelir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

"Altın her zaman güvenli liman olarak görülüyor"

Yatırım hususunda yurttaşlara tavsiyelerde de bulunan Yazıcıoğlu, “Altın orta-uzun vadede yatırımcıların en güvenli limanı olmuştur. Yurttaşlarımıza risksiz olması sebebiyle altın almalarını tavsiye ediyoruz. Yaklaşık olarak 2,5-3 yıldan bu yana salgın koşullarından dolayı insanlar tam olarak istenildiği gibi düğün dernek yapamıyorlar fakat buna karşın hayat bir şekilde devam ediyor. Kış sezonu ile yaz sezonu arasında kıyaslama yaptığımızda, yaz dönemi düğünler vesilesiyle biraz daha hareketli geçiyor diyebilirim. Kış sezonunda insanlar yatırımlarını daha çok altına yönlendiriyorlar." diye konuştu.

Yorumlar (0)