KOBİ’lere nefes olacak kredinin başvuruları bugün başladı 

Covid-19 salgınının KOBİ’lerin cebinde yarattığı olumsuzluğu gidermek amacıyla uygulanacak “Nefes Kredisi” başvuruları bugün başladı. 

EKONOMİ 01.06.2021, 10:45 01.06.2021, 17:36
KOBİ’lere nefes olacak kredinin başvuruları bugün başladı 

Covid-19 salgınının gölgesinde geçen 2020 senesinde KOBİ’ler, maddi anlamda oldukça fazla yıpranmıştı. Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklara iletilen başvurular değerlendirilerek KOBİ’lere nefes olacak bir kredi verilmesi hakkında karar çıkartıldı.  

KOBİ’lere finansman desteğini sağlamak amacıyla uygulanacak kredinin başvuruları, bugün itibarıyla başladı. Kredi paketine göre 2020 senesinde cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’lere azami 50 bin TL destek verilecek. 

2020 senesi içinde cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ’lere ise azami olarak 200 bin TL kredi desteği verilecek. 



KGF ve TOBB iş birliğinde gerçekleştiriliyor

Nefes Kredisi, Hazine ve Maliye Bakanlığı liderliğinde kullanıma açılıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Kredi Garanti Fonu ise kredi verilmesi konusunda destek çıkıyor. 10 bankanın katılımı ile hazırlanan kredi paketinden ticaret, sanayi, deniz ticaret, ticaret odası ya da ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı olan işletmeler, kredi için başvuruda bulunabilecek.

6 ay ödemesiz yılda 17,5 faiz

Krediyi kullanmak için başvuruda bulunan ve başvurusu onaylanan şirketler, aldıkları krediyi 6 ay sonra ödemeye başlayacaklar. Ödeme esnasında ise yıllık yüzde 17,5 faiz uygulanacak. 

Başvuru üyelik belgeleri 

Krediden faydalanmak isteyen şirketler, üye oldukları odalar ve borsalardan alacakları bir üyelik belgesi ile bankaya giderek başvuruda bulunabilecekler. 

Yorumlar (0)