Karaismailoğlu: Türkiye ‘Orta Koridor’ ile ticaretten daha fazla pay alacak

Kanal İstanbul projesinin ‘Orta Koridor’un en önemli bileşeni olacağına vurgu yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu rota etkin hale geldiğinde yıllık 710 milyar doların üstünde olan trafikten ülkemiz için ekonomik fırsatlar var” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 31.03.2021, 13:45 31.03.2021, 18:14
Karaismailoğlu: Türkiye ‘Orta Koridor’ ile ticaretten daha fazla pay alacak

‘Orta Koridor’ rotasının etkin kullanımına işaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu rotanın hâlihazırda 710 milyar dolar tutarında bir fırsat sunduğunu belirtti.

Cumhuriyetin 100’ümncü yılında Türkiye’nin bambaşka bir noktaya geleceğini ifade eden Karaismailoğlu, son 19 yılda ekonomi adına büyük hamlelerin yapıldığını söyledi.

‘Kaderimizi kendimiz çizeceğiz’

İhracat kapılarını açmak için büyük çaba sarf ettiklerin belirten Karaismailoğlu, iş adamlarına seslenerek, “Türkiye ekonomisini ürettiğiniz gelirle, istihdamla ayakta tuttunuz” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada küresel ekonomilerin resesyon sürecine girdiğini ifade eden Karaismailoğlu, IMF’nin küresel ekonomide 5,9 büyümü ortalaması verirken Türkiye’nin 5,9 büyüdüğüne burgu yaparak, “Kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz” açıklamasında bulundu.

Ulaşım ve haberleşme projeleri

Ulaşım alanın da dev projelerin hayata geçtiğine de vurgu yapan Karaismailoğlu, ‘Milli Banliyö Tren Seti Projesi’nin başladığını müjdeleyerek, yerlilik oranının yüzde 60’lara ulaştığını belirtti.

Deniz ticareti oranının yüzde 80’ler civarında olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, ülkeyi haberleşme ve iletişim açısından da yeni bir döneme hazırladıklarını vurguladı.

‘Kanal İstanbul, koridorun bileşeni olacak’

Türkiye'nin, limanları sayesinde Asya’daki yük trafiğinin dağıtılması için büyük bir görevi olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Orta Asya ülkelerinin ekonomik fırsatlar elde edilebileceği aşikârdır” değerlendirmesinde bulundu.

‘The Ever Given’ gemisinin Süveyş Kanalı’nda çaresiz kaldığı görüntüleri hatırlatan Karaismailoğlu, bu olayın ‘Orta Koridor’un önemine işaret ettiğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)