İtalya'daki iklimlendirme fuarını, Bakan Varank açtı!

İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen "Mostra Convegno ExpoComfort" isimli iklimlendirme fuarına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'ye yatırım yapıp da kaybeden yok. Buradan açık bir davet yapıyorum. Siz de Türkiye'ye gelin, beraber kazanalım." dedi.

EKONOMİ 29.06.2022, 14:34 30.06.2022, 08:58 Hakan Öksüz
İtalya'daki iklimlendirme fuarını, Bakan Varank açtı!

Isıtma-soğutma iklimlendirme sektörünün kalbi, İtalya'nın Milano şehrinde attı. Rho-Fiera'da düzenlenen "Mostra Convegno ExpoComfort" adlı fuarın açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önemli açıklamalarda bulundu. 

Açılışı REED Exhibitions Italia İdari Direktörü Massimiliano Pierini ile birlikte yapan Bakan Varank, pandemi döneminde fuarı online düzenlemek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Fuarın bu yıl yüz yüze düzenlenmesinin coşkuyu artırdığını kaydeden Bakan Varank, "Burada ev sahibi gibiyiz. Çünkü İtalya, bizim Avrupa'daki gerçek müttefiklerimizden biri. Bölgedeki sorunların çözümünde her zaman iş birliği yaptık." ifadelerini kullandı.

"İtalya-Türkiye dostluğu, pandemi döneminde tescillendi"

Türkiye ile İtalya arasındaki dostluk ilişkisinin somut örneklerinden birinin pandemi döneminde yaşandığını söyleyen Varank, "İtalya, bazı kritik medikal malzemelere ihtiyaç duyuyordu. Bunları Türk Hava Yolları (THY) ile İtalya'ya gönderdik. Ar-Ge ve markalaşma konusunda yükselen bir yıldız olduğumuzu söylemem gerekir. Çok sayıda firma, uygun koşullardan dolayı faaliyetlerine Türkiye'de devam ediyor." dedi.

"Türkiye'ye gelin, beraber kazanalım"

Küresel ölçekte iş yapan bazı firmaların, Türkiye'de geliştirdikleri ürünleri dünyaya sattığına değinen Bakan Varank, "Türkiye'ye yatırım yapıp da kaybeden yok. Buradan açık bir davet yapıyorum. Siz de Türkiye'ye gelin, beraber kazanalım. İtalya ile ilişkilerimiz çok güçlü. Almanya'dan sonra ikili ticarette en çok İtalya ile ilişkimiz bulunuyor. Trieste Limanı, Avrupa'ya açılan kapımız oldu. Koronavirüs salgınının zorlu koşullarına rağmen İtalya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi, 23 milyar doları geçti." şeklinde konuştu.

"Markalar, bu fuar sayesinde önemli ortaklıklar kurabilir"

İtalya ile aralarındaki ticaret hacmini 30 milyar dolara yükseltmek istediklerini kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yaklaşık olarak bin 600 adet İtalya sermayeli şirket, Türkiye'de iş yapıyor. Sağlık, enerji, otomotiv ve tekstil gibi farklı sektörlerde iş birliğimiz var. Bu fuarı önemsiyoruz. Yenilenebilir enerji sektöründeki markalar, bu fuar sayesinde önemli iş ortakları bulabilir. Dünyadaki trendleri anlamak adına kritik bir öneme sahip olan bu fuara partner ülke olarak katılmaktan dolayı son derece mutluyuz." dedi.

Yorumlar (0)