İstanbul’da yabancı yatırımcılarla beklenen buluşma

İstanbul, ekonomi alanında bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. JP Morgan'ın düzenlediği toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcılar ile bir araya gelecek. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan da toplantıda yer alacak.

EKONOMİ 04.08.2023, 10:53
İstanbul’da yabancı yatırımcılarla beklenen buluşma

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, JP Morgan'ın İstanbul'da bugün düzenleyeceği yatırımcı toplantısına katılacak.

Bakan Şimşek, sunum yapacak

Amerika merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın organize ettiği ve yaklaşık 50 yatırımcının katılımı ile yapılacak olan toplantıda Bakan Şimşek sunum yapacak.

Şimşek'in ekonomi yönetimi alanında bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri ile beklentilerini paylaşması bekleniyor.

Sunumunun ardından yatırımcı grupları ile tek tek bir araya gelecek olan Bakan Şimşek, bu kapsamda JP Morgan, BlackRock, Franklin Templeton ve Singapur Varlık Fonu yatırım şirketlerinin temsilcileri ile bire bir temas kuracak.

Erkan, yatırımcı buluşmalarını işaret  etmişti

Toplantıda Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan da sunum yapacak. Geçtiğimiz hafta düzenlediği toplantıda yılın üçüncü enflasyon raporunu açıklayan Erkan, ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve en kısa sürede yatırımcı toplantıları yapacaklarını ifade etmişti.

Yorumlar (0)