İstanbul'da ekmeğe zam yolda: İşte ekmeğin yeni fiyatı

İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin fiyatının 2,5 TL’ye yükseltilmesi için zam talebinde bulundu. İstanbul’un birkaç ilçesindeki fırınlar, henüz zammın kesinleşmemesine rağmen ekmeğin fiyatını 2,5 TL’ye yükseltti. İstanbul'daki diğeri fırıncılar da fiyat artışı yapmayı planlıyor.

EKONOMİ 22.10.2021, 16:53
İstanbul'da ekmeğe zam yolda: İşte ekmeğin yeni fiyatı

Ekmeğin 2,5 TL’ye yükseltilmesi yönündeki zam talebi değerlendirme aşamasındayken, söz konusu kararı beklemeyen bazı fırınlar ekmeğe zam yapmaya başladı.

“Zam kesinleşmemesine rağmen bazı ilçelerde ekmek 2,5 liraya satılıyor”

Fiyatların, ilçelere göre değişkenlik gösterdiğini belirten fırıncılar, özellikle Ümraniye, Sarıyer, Çatalca ve Büyükçekmece  ilçelerindeki fırınlarda, henüz fiyat artışının kesinleşmemesine rağmen bu zamların uygulandığını belirtiyor.

Bakırköy ve Bahçelievler'deki fırıncılar, 230 gramlık ekmeği 2 TL’den sattıklarını ifade ederken, zammın kesinleşmemesi halinde ekmeği 2 TL’den satmayı sürdüreceklerini belirtiyor. Fırıncılar, 2,5 TL’lik zammın işletmeleri için uygun olacağını öne sürüyor.

"Ekmeği 2 TL’den satıyoruz"

Fırıncılar olarak ekmeğe yönelik zammı beklediklerini ifade eden fırıncı Sedat Özkan, “Biz 2 liradan ekmeği satıyoruz. Böyle bir zam bilgisi İstanbul Fırıncılar Odası'ndan gelmediği sürece zam yapmayacağız. Ama bazı fırınların 2,5 liradan ekmeği sattığına ilişkin duyumlar alıyoruz” dedi.

Üç ay önce unu satın aldıkları fiyatla şu anki fiyatın aynı olmadığını söyleyen fırıncı Ahmet Akçay, “Üç ay önce 140 liradan satın aldığımız un bugün, çeşidine göre 176, 183 lira gibi fiyatlardan alıyoruz. Neredeyse arada 40 lira fark var. Şu anda biz ekmeği 2 TL'den satıyoruz. Ekmeğin 2,5 TL olması bile az. Büyükçekmece, Sarıyer ve Çatalca’da ekmeğin fiyatının 2,5 lira olduğunu öğrendik. Devletin denetlemesi lazım” açıklamasını yaptı.

"2,5 liralık zam uygun olacak”

Ekmeğe zam gelmesi gerektiğini belirten fırıncı Süleyman Karaca, ”2,5 lira zam uygun olacaktır. Ekmeğe talep çok, günde 2 bine yakın ekmek satabiliyoruz. Vatandaşın bu zamma çok tepki göstereceğini düşünmüyorum. Şu anda Sarıyer, Ümraniye gibi ilçelerde ekmek 2,5 TL olmuş durumda” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)