İşsizlik ödemelerine ilişkin flaş karar!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde işsizlik ödeneğinin bu ay da hak sahiplerinin banka hesabına yatırılacağını duyurdu. 

EKONOMİ 23.04.2020, 11:17 23.04.2020, 11:45
İşsizlik ödemelerine ilişkin flaş karar!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) ile mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlarda bulunmamaları amacıyla aldıkları tedbirleri kararlılıkla devam ettireceklerini söyledi.

Bakan Selçuk, bu kapsamda işsizlik ödeneğinin de banka hesaplarına yatırılacağını belirterek, "Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık." dedi.

Hak sahiplerinin IBAN numaralarını 26 Nisan gününe kadar iletmeleri gerektiğini aktaran Selçuk, "Halihazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız, ALO 170'i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya 'https://esube.iskur.gov.tr/' adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler." ifadelerini kullandı.

Selçuk, IBAN bilgisini giremeyen veya banka hesabına sahip olmayan hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğine dikkat çekerek, bu kapsamda olanlara ödemelerin PTT aracılığıyla gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Yorumlar (0)